• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pansionātos būs īpašas telpas gulošajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2005., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

27.07.2005., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pansionātos būs īpašas telpas gulošajiem

Lai paaugstinātu pansionātos sniegto pakalpojuma kvalitāti, vakar, 26.jūlijā, valdība apstiprināja Labklājības ministrijas (LM) ierosinājumu ieviest atsevišķu telpu gulošajiem un nepārtraukti uzraugāmajiem iemītniekiem.

Ar katru gadu pieaug nepārtraukti uzraugāmo un gulošo cilvēku skaits. Gulošajiem un nepārtraukti uzraugāmajiem slimniekiem vajadzīga īpaša aprūpe un aprīkojums – funkcionālās gultas, iespēja pieiet pie viņa gultas no abām pusēm, ēdināšana, personīgās higiēnas veikšana, paaugstināta gaisa apmaiņa telpā, regulāra grozīšana. Līdz šim tiesību akti nenoteica atsevišķas prasības gulošo un nepārtraukti uzraugāmo iemītnieku guļamtelpu platībai un aprīkojumam, atgādina LM.
Grozījumi Ministru kabineta noteikumos par higiēnas prasībām sociālās aprūpes institūcijām nosaka, ka guļamtelpā minimālā platība uz vienu cilvēku būs četri kvadrātmetri. Vienā telpā nedrīkstēs izvietot vairāk kā sešus cilvēkus.
Guļamtelpas platība aprēķināta, ņemot vērā gultas platību (2 kvadrātmetri) un minimālo atstatumu, lai starp gultām varētu gan brīvi pārvietoties personāls, gan iebraukt ar palīglīdzekļiem (ratiņkrēslu, nestuvēm u.c.).
Vienā telpā varēs izvietot sešus pastāvīgi aprūpējamus un uzraugāmus cilvēkus, guļamtelpā var izveidot arī vienu aprūpes posteni, kā to paredz LM izstrādātie metodiskie ieteikumi – viens aprūpētājs uz sešiem gulošiem klientiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!