• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 2. oktobra sēdē

Akceptēts likumprojekts "Par 1907. gada 18.oktobra konvenciju par starptautisku strīdu miermīlīgu izšķiršanu". Pievienošanās konvencijai nodrošinās starptautisku strīdu miermīlīgu izšķiršanas iespēju ar starptautiskas arbitrāžas tiesas palīdzību, neizraisot starptautiskus, politiskus un ekonomiskus konfliktus.

Komiteja akceptēja likumprojektu "Par 1972.gada Starptautisko konvenciju par drošiem konteineriem un tās 1993.gada grozījumiem". Tā nosaka starptautiskos drošības standartus konteineru kraušanas operācijām, novietošanai krautnē un pārvadāšanai, kā arī konteineru atbilstību starptautiskajiem standartiem.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par telekomunikācijas gala iekārtu atbilstības novērtēšanas institūcijas pilnvarošanu".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādes atsevišķas preces neapliek ar muitas nodokli".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par iekārtu elektrodrošības atbilstības novērtēšanas institūcijas pilnvarošanu".

Akceptēts noteikumu projekts "Šķirnes dzīvnieku audzētāju organizācijas atbilstības kritēriji".

Akceptēts noteikumu projekts "Kartupeļu sēklaudzēšanas un sēklas kartupeļu tirdzniecības noteikumi". Tie noteiks kartupeļu sēklu kategorijas, sēklu saiņošanas kārtību, dokumentāciju, kā arī prasības kartupeļu sēklu sertifikācijai un tirdzniecībai.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par bīstamo iekārtu sarakstu". Bīstamās iekārtas ir: celšanas iekārtas; katlu iekārtas; spiediena iekārtas, izņemot dažādu gāzu balonus; cauruļvadi; ķīmisko vielu ražošanas, uzglabāšanas un izmantošanas iekārtas un to kompleksi; atsevišķas medicīniskās iekārtas, kuras lieto tiešā kontaktā ar pacientu; metalurģijas tehnoloģiskās iekārtas; autotransporta līdzekļu iekārtas bīstamo kravu pārvadāšanai; publiskās atrakciju iekārtas, kas paredzētas cilvēku pārvietošanai.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par Valsts meža dienesta amatpersonu (darbinieku) papildu sociālajām garantijām". Tie nosaka tiesības Valsts meža dienesta amatpersonām saņemt piemaksas pie amatalgas par kvalifikāciju un izdienu un tiesības uz dzīvības un veselības apdrošināšanu.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Rīgas brīvostas likuma pārejas noteikumu izpildi". Sakarā ar to, ka Rīgas tirdzniecības brīvostas likums zaudējis spēku, paredzēts atzīt par lietderīgu pārtraukt valsts akciju sabiedrības "Rīgas tirdzniecības osta" darbību Rīgas brīvostas teritorijā. Rīkojuma projekts tiks izskatīts šodienas valdības sēdē.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības un Čehijas Republikas valdības līgumu par savstarpēju klasificētās informācijas aizsardzību".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!