• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņem VZD struktūrvienības vadītājas atlūgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2005., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113209

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

26.07.2005., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņem VZD struktūrvienības vadītājas atlūgumu

Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektors Mārtiņš Lazdovskis vakar, 25.jūlijā, pieņēmis Dienvidkurzemes reģionālās nodaļas vadītājas Dzintras Pļaviņas atlūgumu.
Dz.Pļaviņa atlūgumu iesniedza pēc pagājušajā nedēļā notikušās VZD ģenerāldirektora vizītes Dienvidkurzemes reģionālajā nodaļā Liepājā.
Tās laikā M.Lazdovskis atklāja, ka Dz.Pļaviņa nav informējusi dienesta darbiniekus par dienesta reorganizāciju, kurā iecerēts izveidot valsts kapitālsabiedrību mērniecības un topogrāfijas darbu veikšanai. Tā vietā viņa mudinājusi darbiniekus pāriet darbā uz privātfirmu, SIA “Metrum”, norādot to kā vienīgo iespējamo alternatīvu.
M.Lazdovskis uzsver, ka darbs pie valsts kapitālsabiedrības izveidošanas turpinās un tajā varēs strādāt visi tie VZD darbinieki, kuri veic mērniecības un topogrāfijas darbus. VZD ģenerāldirektors turpinās VZD reģionālo nodaļu apmeklējumus, lai pārliecinātos, kā nodaļās notiek ar VZD reorganizāciju saistītie procesi.
VZD reorganizācija, kas apstiprināta ar valdības lēmumu, paredz no 2006.gada 1.janvāra izveidot atsevišķu valsts kapitālsabiedrību mērniecības un topogrāfijas darbu veikšanai.
Dienvidkurzemes reģionālās nodaļas apmeklējuma laikā M.Lazdovskis uzzināja, ka par iecerētajām pārmaiņām nav informēti darbinieki. Ģenerāldirektoram tika paziņots, ka no šā gada 1.oktobra ir plānots pārtraukt pasūtījumu pieņemšanu mērniecības un topogrāfijas darbu veikšanai. Dz.Pļaviņa sarunas gaitā atklāja, ka cilvēkiem, kuri vērsīsies VZD nodaļā ar pasūtījumiem, piedāvās pasūtījumus veikt pie SIA “Metrum”.
VZD ģenerāldirektoram tas bija šokējošs jaunums. Viņš to pārrunāja ar atsevišķiem Dienvidkurzemes reģionālās nodaļas Mērniecības un topogrāfijas daļas darbiniekiem, kuri atklāja, ka dienu pirms viņa vizītes Liepājā Dz.Pļaviņa kopīgi ar SIA “Metrum” pārstāvjiem ieradušies pie Mērniecības un topogrāfijas daļas darbiniekiem Liepājā, Kuldīgā, Saldū un piedāvājuši nekavējoties parakstīt darba līgumus ar SIA “Metrum”. Darba līgumos visa informācija par darbiniekiem (personas kods, dzīvesvietas adrese) jau bija aizpildīta un tajos bija arī SIA “Metrum” pilnvarotās personas paraksts. Darba līgumā bija noteikts, ka darbinieks darbu firmā sāk jau no šā gada 1.oktobra.
No savas puses Dz.Pļaviņa kā VZD Dienvidkurzemes reģionālās nodaļas vadītāja piedāvājusi darbiniekiem parakstīt jau iepriekš sagatavotu darba līgumu, kas datēts ar 2005.gada 1.oktobri, par darbu veikšanu Valsts zemes dienestā, kuru pasūtījumi saņemti līdz 30.septembrim. Līgumi bija apzīmogoti ar VZD Dienvidkurzemes reģionālās nodaļas apaļo zīmogu. Tāpat darbiniekiem piedāvāts aizpildīt iesnieguma veidlapas par pieņemšanu darbā Valsts zemes dienestā darbu izpildei, kas pieņemti līdz 30.septembrim. Tas faktiski nozīmē, ka SIA “Metrum” mērniecības un topogrāfijas darbus vairākus mēnešus varētu veikt, izmantojot VZD instrumentus.
Dienvidkurzemes reģionālā nodaļa ir Valsts zemes dienesta struktūrvienība un savas kompetences ietvaros realizē Valsts zemes dienestam noteiktos uzdevumus Liepājas, Kuldīgas un Saldus rajonā. Šobrīd VZD Dienvidkurzemes reģionālā nodaļā strādā 230 dažādu nozaru speciālisti.

VZD informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!