• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būvē iekšlietu sistēmas sirdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2005., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/113103

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pastiprināti kontrolēs mazās spēkstacijas

Vēl šajā numurā

22.07.2005., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būvē iekšlietu sistēmas sirdi

Vēstījums nākamajām paaudzēm, Iekšlietu ministrijas (IeM) piemiņas medaļa, viena lata monēta un laikraksta “Latvijas Vēstnesis” 21.jūlija numurs, ievietoti kapsulā, vakar, tika iemūrēti sengaidītā jaunā IeM administratīvo ēku kompleksa pamatos. Pirmā taps Valsts policijas ēka.

BUVE.JPG (20581 bytes)
Vakar Rīgā, Gaujas ielā 15, atklāja kompleksa būvniecības pirmo kārtu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tā kā sarunvalodā topošais komplekss iesaukts par “Pentagonu” vai “Policijas kvartālu”, kas neatbilst tā būtībai, IeM grasās izsludināt ideju konkursu, lai atrastu skanīgu un atbilstošu nosaukumu.
Iekšlietu sistēmai tas ir nozīmīgākais būvniecības projekts kopš neatkarības atjaunošanas, vakar pirms kapsulas iemūrēšanas pamatos sacīja iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, pauzdams cerību, ka tas ir pirmais solis ceļā uz normālu darba un sadzīves apstākļu nodrošināšanu iekšlietu sistēmā strādājošajiem.
Valsts policijas (VP) priekšnieka pienākumu izpildītājs Arvīds Marhels notiekošo salīdzināja ar sapni, kurš ildzis sešus gadus: “Mēs līdzīgi kā bērni, kas tic pasakām, jau kopš 1999.gada, kad no “Stūra mājas” [VP pašreizējā ēka Brīvības ielā 6] nokrita pirmais apmetuma gabals, cerējām un gaidījām šo jauno māju.” Kā zināms, ēka ir katastrofālā stāvoklī, tehniski un morāli novecojusi, kā arī neatbilst policijas darba prasībām un specifikai.
Kompleksu paredzēts izbūvēt divās kārtās, pirmo kārtu nododot ekspluatācijā 2007.gadā. Topošajā VP ēkā pēc nepilniem diviem gadiem jau varēs strādāt policijas vadība, štābs, dežūrdaļa, Ekonomikas policijas birojs, Narkotiku apkarošanas birojs, Interpols, Eiropols un citas VP struktūrvienības. Tiks izbūvēts arī ES prasībām atbilstošs īslaicīgās aizturēšanas izolators.
Kopumā kompleksā 42 396 kvadrātmetru platībā tiks izbūvētas četras ēkas. Nākotnē minētajā kompleksā strādās IeM centrālais aparāts, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, Informācijas centrs, Iekšlietu īpašumu valsts aģentūra, Medicīnas centrs un IeM poliklīnika.
Kompleksa plānotās izmaksas ir 27,4 miljoni latu.
Atgādinām, 2002.gada nogalē valdība apturēja ar uzņēmumu “Skonto būve” noslēgtā būvprojektēšanas un būvniecības līguma izpildi, jo uzskatīja, ka projekts ir neizdevīgs un pārāk dārgs. Pērnā gada rudenī tika nolemts projektu atsākt.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!