• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stājušies spēkā būtiski grozījumi Komerclikumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2005., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 21. jūlijā

Vēl šajā numurā

21.07.2005., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stājušies spēkā būtiski grozījumi Komerclikumā

Akciju mantošanas kārtību, precizētu sapulces sasaukšanas kārtību un citus jautājumus paredz grozījumi Komerclikumā (publicēti “LV” 06.07.2005), kuri stājās spēkā vakar, 20. jūlijā.

Pēc grozījumiem Komerclikumā noteikta kapitālsabiedrību akciju mantošanas kārtība, proti, akcijas, kurām nav mantinieku, pāriet valsts pārziņā, tomēr valstij nav balsstiesību, un šīs akcijas netiek ņemtas vērā, nosakot pārstāvības normu. Valsts šīs akcijas likumā un sabiedrības statūtos noteiktajā kārtībā ne vēlāk kā divu mēnešu laikā pēc iegūšanas piedāvā pārdošanai, un šo procesu veic attiecīgā institūcija.
Komerclikumā iekļauta arī norma attiecībā uz kapitālsabiedrību statūtiem – turpmāk tajos varēs noteikt normu, ka, balsīm sadaloties līdzīgi, izšķirīgā ir valdes vai padomes priekšsēdētāja balss. Tāpat likums paredz, ka gadījumos, kad kapitālsabiedrības sapulci pēc pieprasījuma sasauks UR, pieprasītājam būs jāsedz sapulces sasaukšanas izmaksas.
Grozījumi arī nosaka, ka turpmāk par dalībnieku reģistra un reorganizācijas līguma projektu un tā grozījumu pievienošanu reģistrācijas lietai būs maksājama valsts nodeva. Turklāt ziņas par reorganizācijas līguma projektu būs izsludināmas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”. Valsts nodevu un publikāciju apmaksas apmērus noteiks Ministru kabineta noteikumi, kuri vēl tiek izstrādāti.

UR informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!