• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vilki iecienījuši Kurzemi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2005., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zāles pret kāpu postīšanu

Vēl šajā numurā

20.07.2005., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vilki iecienījuši Kurzemi

Latvijā mīt aptuveni 600 vilku, liecina uzskaite. Nule sākusies vilku medību sezona, kurā atļauts nomedīt līdz 130 plēsējiem. Tas ir mazāk nekā pērn.

VILKS.JPG (23153 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Precīzs vilku skaits, protams, nav zināms. Limitu nosaka, vadoties ne tikai no uzskaites, bet arī ņemot vērā lielo plēsēju monitoringa rezultātus. Vilkus medī, lai regulētu šo dzīvnieku skaitu, proti, lai to savairošanās nekaitētu pārējām dzīvnieku sugām un tie nenodarītu lielus zaudējumus zemnieku saimniecībām. 
Pagājušajā medību sezonā visvairāk vilku tika nomedīts Kurzemē un Latgalē – Ventspils, Saldus, Kuldīgas, Balvu un Krāslavas rajonā.
Februārī Valsts meža dienesta (VMD) speciālisti uzskaitīja svaigās vilku pēdas un ieguva operatīvu informāciju par plēsēju izplatību Latvijā. Daudz pēdu atrasts Kurzemes rajonos, kā arī Jēkabpils, Krāslavas un Balvu rajonā. Vismazāk svaigu vilku pēdu, tāpat kā iepriekšējos gados, atrasts Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Jelgavas, Limbažu, Ogres un Rīgas rajonā. Iegūtie rezultāti ļāva secināt, ka pēdējos gados palielinās vilku neapdzīvotās teritorijas, kas, cita starpā, arī pamato vilku nomedīšanas limita samazināšanu nākamajai medību sezonai, uzsver VMD.
Vilku medību sezona atklāta 15.jūlijā. Tā ilgst līdz VMD iepriekš noteiktā nomedīšanas limita sasniegšanai, bet ne ilgāk par 31.martu. Šosezon drīkstēs nomedīt kopumā 130 dzīvniekus.
Limits noteikts ar VMD rīkojumu, pamatojoties uz Medību likumu, Medību noteikumiem un ar vides ministra rīkojumu apstiprināto Vilku aizsardzības plānu.
Iepriekšējās divās medību sezonās noteiktais vilku nomedīšanas limits bija 150 dzīvnieki. Tas netika izpildīts, tādēļ šai sezonai limits samazināts. Apmēram 130 dzīvnieki ir vidējais nomedīto vilku skaits pēdējos četros gados.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!