• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nedaudz sarucis bezdarba līmenis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2005., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ko Latvijā medī

Vēl šajā numurā

20.07.2005., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nedaudz sarucis bezdarba līmenis

Jūnija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 7,9% (bezdarbnieku skaits no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita). Tas ir mazāk nekā pirms mēneša.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) prognozē, ka bezdarba līmenis arī jūlijā nedaudz mazināsies.
Aģentūras uzskaitē jūnija sākumā bija 86 179, bet jūnija beigās – 84 378 bezdarbnieki.
Jaunākā informācija liecina, ka viszemākais bezdarba līmenis ir Rīgas reģionā – 4,8%, bet visaugstākais Latgales reģionā – 17,3%. No pilsētām viszemākais bezdarba līmenis reģistrēts Rīgā – 4,4%, bet visaugstākais Ludzā (28,2%).
Aizvadītajā mēnesī bezdarba līmenis pieaudzis Kuldīgā, Saldū, Talsos, Ventspils rajonā, Krāslavā, Preiļos un Rēzeknes rajonā. Tas palicis nemainīgs Ogrē, Daugavpils pilsētā, Gulbenē, Valmierā un Jēkabpilī, bet citos valsts rajonos un pilsētās tas nedaudz samazinājies. Relatīvi lielākais bezdarba līmeņa samazinājums jūnijā panākts Balvos, bet lielākais pieaugums bijis Krāslavā.
Bezdarbnieka statusu pagājušajā mēnesī zaudēja 9687 cilvēki. Vairāk nekā puse bija tādu, kuri bez attaisnojoša iemesla nebija pildījuši bezdarbnieka pienākumus.
NVA rīkotajos aktīvās nodarbinātības pasākumos bija iesaistīti 14 080 bezdarbnieki. Uz profesionālo apmācību, pārkvalifikāciju vai kvalifikācijas paaugstināšanu nosūtīts 591 cilvēks, algotos pagaidu darbos nosūtīti 1090 cilvēki, pasākumos konkurētspējas paaugstināšanai iesaistīti 12 299 cilvēki, pasākumos noteiktām personu grupām iesaistīti 100 cilvēki, no tiem invalīdu subsidētās nodarbinātības pasākumos iesaistīti 95 cilvēki.
Jūnijā NVA filiālēs darba devēji pieteica 6368 brīvās darba vietas, to skaitā uz laiku līdz diviem mēnešiem pieteica 105 brīvās darba vietas. Darbā iekārtojās 3284 bezdarbnieki, tostarp 756 ilgstošie bezdarbnieki, kuri bez darba bijuši vairāk nekā gadu.

Fakti:

Jūnija beigās 6722 bezdarbnieki ilgstoši piedalījās aktīvajos nodarbinātības pasākumos, tādēļ viņi nebija pieejami darba tirgum. Līdz ar to reālais reģistrētā bezdarba līmenis valstī aizvadītā mēneša beigās bija 7,3%.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!