• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 26. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2000., Nr. 341/343 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11263

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Rudens sesijas 28. septembra sēdē

Vēl šajā numurā

29.09.2000., Nr. 341/343

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 26. septembra sēdē

Pieņemta zināšanai informācija par likumprojekta "Par valsts budžetu 2001. gadam" 17.pielikumu "Valsts izsniedzamie galvojumi 2001.gadam". Pamatā akceptēti galvojumi šādiem projektiem: Skultes ostas akvatorijas padziļināšana un hidrotehnisko būvju rekonstrukcija — Ls 600 000; Latvijas dzelzceļa datu pārraides tīkls — Ls 479 000; transporta koridora "Austrumi — Rietumi infrastruktūras un finansu informatīvās sistēmas — Ls 1 100 000; Ventspils ostas rekonstrukcija — Ls 3 200 000.

Valdība akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests uz aprēķina pamata nosaka fizisko personu apliekamo ienākumu".

Ministru kabinets akceptēja likumprojektu "Par Starptautiskā valūtas fonda Vienošanās līguma ceturto grozījumu". Likumprojekts dos iespēju Latvijas Bankai saņemt papildu SDR asignējumus.

Valdība akceptēja "Noteikumus par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu". Tie nosaka kvalitātes prasības Latvijas tirgū piedāvātajam benzīnam un dīzeļdegvielai, kā arī nosaka tirgus uzraudzības institūcijas, degvielas atbilstības novērtēšanas un tirgus uzraudzības kārtību.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par Liepājas rajona Durbes novada izveidošanu". Tie paredz apvienot Liepājas rajona Durbes pilsētu ar lauku teritoriju un Tadaiķu pagastu, izveidojot Durbes novadu.

Akceptēts rīkojums "Par Vides konsultāciju un monitoringa centra reorganizāciju". Tas paredz ar 2000.gada 1.oktobri reorganizēt Vides konsultāciju un monitoringa centru, pievienojot to Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošajam Latvijas Vides datu centram.

Sakarā ar Vides konsultāciju un monitoringa centra un Latvijas Vides datu centra reorganizāciju akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 12.augusta noteikumos Nr.297 "Noteikumi par aizsardzību pret jonizējošo starojumu", Ministru kabineta 1997.gada 9.decembra noteikumos Nr.406 "Ozona slāņa aizsardzības noteikumi", Ministru kabineta 1998.gada 14.jūlija noteikumos Nr.247 "Ārkārtējo situāciju valsts operatīvās komisijas nolikums", Ministru kabineta 2000.gada 5.jūlija rīkojumā Nr.330 "Par Latvijas Nacionālo akreditācijas padomi", Ministru kabineta 1999.gada 15.jūnija noteikumos Nr.219 "Noteikumi par gaisa kvalitāti", Ministru kabineta 1998.gada 16.jūnija noteikumos Nr.222 "Noteikumi par vienoto ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēmu", Ministru kabineta 1999.gada 14.decembra noteikumos Nr.408 "Noteikumi par valsts statistisko informāciju 2000.gadā" un Ministru kabineta 2000.gada 25.aprīļa noteikumos Nr.154 "Noteikumi par stacionāru gaisa piesārņojuma avotu radītu gaisu piesārņojošo vielu emisijas novērtēšanu, novēršanu, ierobežošanu un kontroli". Grozījumi nosaka, ka minētie noteikumi stāsies spēkā ar 2000.gada 1.oktobri.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 16.decembra noteikumos Nr.417 "Uzturēšanās atļauju izsniegšanas un reģistrēšanas kārtība". Noteikumi ir papildināti ar praksē sastopamiem uzturēšanās atļauju pieprasīšanas gadījumiem, nosakot tajos nepieciešamos dokumentus.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Sociālo tehnoloģiju augstskolas rektora apstiprināšanu". Par Sociālo tehnoloģiju augstskolas rektoru apstiprināts Juris Celmiņš.

Akceptēts rīkojums "Par pastāvīgās uzturēšanās atļaujas piešķiršanu M.Basmanovam".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 267 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 36 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Turpinājums — 2.lpp.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par pastāvīgās uzturēšanās atļaujas piešķiršanu J.Kornaševskim".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par bruņojuma pirkšanu no Zviedrijas Karalistes bruņotajiem spēkiem". Bruņojuma iegādei atvēlētas 270 000 Zviedrijas kronas.

Valdība akceptēja noteikumus "Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu izvērtēšanas un finansēšanas kārtība". Projektus finansēs, pamatojoties uz konkursa rezultātiem atbilstoši likumam "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu".

Pieņemta zināšanai informācija par valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" reorganizācijas plānu.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par Vienotās zemes politikas konsultatīvās padomes turpmāko darbību. Padomes turpmākā darbība atzīta par nelietderīgu un akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta 1998.gada 16.septembra rīkojuma Nr.445 "Par konsultatīvās padomes izveidošanu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par darba grupas ar elektronisko dokumentu ieviešanu saistīto jautājumu risināšanai (izveidota ar Ministru prezidenta 2000.gada 21.jūlija rīkojumu Nr.278) darbības nodrošināšanai nepieciešamo finansējumu. Finansu ministram Gundaram Bērziņam uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 2000.gadā piešķirt Ls 40 000 darba grupas darbības nodrošināšanai.

Ministru kabinets akceptēja "Vakcinācijas noteikumus". Tie nosaka infekcijas slimības, pret kurām obligāti veicama vakcinācija, vakcinējamo personu loku un vakcinācijas kārtību, kā arī obligātās minimālā nodrošinājuma prasības vakcinācijas veikšanai.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Eiropas Kopienas līgumu par Latvijas Republikas dalību Eiropas Vides aģentūrā un Eiropas Vides informācijas un novērojumu tīklā".

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju un uzdeva Finansu ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt vienreizējo sociālo pabalstu Līgai Koļčai Ls 3000 sakarā ar trīnīšu piedzimšanu.

Izskatīts jautājums par papildu finansējumu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2000.gada oktobrī un novembrī.

Nolemts paredzēt Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Kultūras ministrijas, Zemkopības ministrijas, Iekšlietu ministrijas un pašvaldību finansēšanas plānos papildu finansējumu 4,24 miljonus latu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām oktobrī un novembrī. Finansēšanas avots šim mērķim ir likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam" Izglītības un zinātnes ministrijas valsts pamatbudžeta programmā "Pedagogu darba samaksas reforma" paredzētie līdzekļi — 8,24 miljoni latu, kuri ieplānoti norādītajām ministrijām un pašvaldībām pedagogu darba samaksas īstenošanai no 2000.gada 1.marta.

Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots saskaņot ar Labklājības ministriju, Kultūras ministriju, Zemkopības ministriju un Iekšlietu ministriju, kā arī ar pašvaldībām pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām nepieciešamo finansējumu oktobrim un novembrim un precizētos budžeta iestāžu finansēšanas plānus līdz 2000.gada 29.septembrim iesniegt Finansu ministrijā. Ministrijām un pašvaldībām uzdots nedēļas laikā pēc likuma "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam"" stāšanās spēkā saskaņot ar Izglītības un zinātnes ministriju pedagogu darba samaksas reformas īstenošanai nepieciešamo finansējuma apjomu 2000.gadam.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!