• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lietuvas robežlīguma izskatīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2000., Nr. 341/343 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11258

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisko mēbeļu un interjera izstādi Rīgā

Vēl šajā numurā

29.09.2000., Nr. 341/343

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lietuvas robežlīguma izskatīšanu

Premjera Andra Bērziņa paziņojums, ka viņu "nedaudz pārsteigusi" Saeimas Ārlietu komisijas steiga Latvijas un Lietuvas jūras robežlīguma izskatīšanā, mani "ievērojami pārsteidz", jo tas liecina, ka premjeram nav zināms viņa vadītās valdības ārlietu ministra, arī viņa partijas biedra viedoklis šajā jautājumā, kurš Ārlietu komisijas sēdē pauda viedokli, ka robežlīgums jāvirza apstiprināšanai.

Vēlos vēlreiz atgādināt, ka robežlīguma tālāko izskatīšanu Ārlietu komisija saistīja ar Nolīguma par sadarbību zivsaimniecības jomā un līguma "Par ekonomisko sadarbību Baltijas jūras ekonomiskajā zonā un kontinentālajā šelfā" noslēgšanu ar Lietuvas Republiku.

Ārlietu komisija uz savu 27. septembra sēdi bija uzaicinājusi ārlietu ministru Induli Bērziņu un zemopības ministru Ati Slakteri, lai uzklausītu abu ministriju paveikto minēto līgumu noslēgšanā. Abas ministrijas nebija paveikušas prasīto — tika paskaidrots, ka Lietuvas puse ir gatava apspriest minētos līgumus tikai pēc robežlīguma parakstīšanas. Faktiski robežlīguma izskatīšana atradās turpat, kur pirms gada. Šajā situācija, atbalstot Ārlietu ministrijas viedokli, tika ierosināts, manuprāt, vieglprātīgs balsojums un pieciem komisijas deputātiem balsojot par, trijiem pret (to skaitā arī man), tika pieņemts lēmums atcelt komisijas pirms gada pieņemtos nosacījumus robežlīguma parakstīšanai un virzīt to galīgai ratifikācijai.

Uzskatu, ka robežlīguma tūlītēja ratifikācija pašreizējos apstākļos būtu iekšpolitiski un ārpolitiski tuvredzīga — kamēr nevaram panākt nedalītu atbalstu robežlīgumam savā valstī, tā apstiprināšana dos mazu labumu arī starptautiski.

Guntars Krasts, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs

2000. gada 28. septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!