• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izšķirošie un laimes mirkļi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2005., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas skaistums fotogrāfijās

Vēl šajā numurā

14.07.2005., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izšķirošie un laimes mirkļi

Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA), a/s “Dati Exigen Group” un Latvijas Izglītības fonda mērķprogrammas 2005.gada balvu un stipendiju pasniegšana vakar LZA pulcēja kuplu ieinteresēto pulku.

BALVA.PNG (44045 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Katru gadu tiek piešķirtas divas balvas ievērojamiem zinātniekiem par izcilu veikumu vai mūža devumu datorzinātnēs, informātikā vai par nozīmīgu informācijas izstrādes sistēmu veicināšanu.
Kopš 1999.gada tās saņēmuši: Jānis Bārzdiņš, Andris Anspoks, Jānis Osis, Māris Treimanis, Leonīds Niceckis, Andrejs Vasiļjevs, Igors Kabaškins, Ainars Brūvelis, Jānis Bičevskis un Edvīns Karnītis.
Šāgada laureāti: Dr. habil. sc. ing. Pēteris Rivža par informātikas studiju iedibināšanu Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU), kā arī par nozīmīgu pētniecisko darbību ITK nozarē un Dr.sc. ing. Andris Virtmanis par izcilu ieguldījumu ITK nozares valstisko struktūru izveidē, to vadīšanā, kā arī par nacionālās programmas “Informātika” līdzautorību un vadīšanu.
Pēteris Rivža ir LLU zinātņu prorektors, Informāciju tehnoloģiju katedras profesors. Viņa profesionālās intereses saistās ar sistēmu analīzi un modelēšanu, informācijas drošību un modelēšanu un kriptogrāfiju, kā arī ar IT nozares likumiem un standartiem, reģionu ekonomisko analīzi un modelēšanu, lauksaimniecības informatizāciju, lauksaimniecības ražošanas procesu matemātisko modelēšanu. Zinātniskais vadītājs deviņiem doktorantiem, daudziem bakalauriem un maģistriem. Lasa lekcijas, vada studiju programmas. Piedalās vairākos starptautiskajos un Latvijas sadarbības un lietišķo pētījumu projektos. P.Rivžas zinātnisko publikāciju sarakstā ir vairāk nekā 110 darbi.
Andris Virtmanis ir Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Elektronisko sakaru un pasta departamenta direktors. Viņa darba pienākumos ietilpst elektronisko sakaru un pasta nozaru regulēšanas politikas izstrāde un realizācija. Kvalifikācijas celšanai stažējies 14 Eiropas valstīs, kā arī Krievijā, Ķīnā un ASV. Kopš 1989.gada ir RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes Telekomunikāciju institūta docents. Vairāk nekā 70 publikāciju autors pusvadītāju un dielektriķu fizikā, informācijas un telekomunikāciju tehnoloģijās.
LZA prezidents Juris Ekmanis, sveicot laureātus, uzsvēra, ka šajā informācijas tehnoloģiju svētku dienā ir labi apzināties, ka tā ir viena no valsts prioritātēm, kas dod tiešu labumu Latvijai.
Profesoru P.Rivžu raksturoja viņa skolniece profesore Irina Arhipova – LLU patriots, daudzpusīgs cilvēks, ar talantu atrast un izveidot komandu. P.Rivžam pieder vārdi par skaistajiem dzīves mirkļiem un prieks par LLU izveidoto un sekmīgi strādājošo fakultāti.
Profesors Juris Borzovs asprātīgi raksturoja Andri Virtmani, atzīstot, ka izciliem cilvēkiem raksturīgs kaut kas īpašs, kas tos atšķir no pārējiem. Lūk, A.Virtmanis, kas redzams Ģertrūdes baznīcas rajonā vienmērīgi soļojam un šūpojam portfeli, ir cilvēks, kurš piederīgs stabilai un sakārtotai videi. Iepriekšējos gados tādam bija vieta zinātnes pasaulē, bet tagad ir cits darba posms, kurš nāca ar divu departamentu dibināšanu un turpinās šobrīd Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā.
Nozīmību paveiktajam piešķīra Dr.h.c. Valda Lokenbaha, “Dati Exigen Group” prezidenta, vārdi: aktīvie cilvēki – mūsu spēks, viņi veicinājuši paplašināto atražošanu, ieinteresējot un dodot iespēju jauniešiem no visas Latvijas izmantot savas zināšanas.

Ilga Tālberga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!