• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Austrijas sadarbību izglītībā un zinātnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2005., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ēģiptes sadarbību ekonomikā

Vēl šajā numurā

14.07.2005., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Austrijas sadarbību izglītībā un zinātnē

Vakar, 13.jūlijā, izglītības un zinātnes ministre prof. Ina Druviete tikās ar Austrijas Republikas vēstnieku Latvijā Dr. Vernfrīdu Kofleru. Ministre ar vēstnieku apsprieda abu valstu sadarbības iespējas izglītībā un zinātnē.
Sarunas sākumā Austrijas Republikas vēstnieks V.Koflers pateicās I.Druvietei par uzaicinājumu apmeklēt Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus. Viņš teica, ka apbrīno grandiozo pasākumu ar daudzajiem dejotājiem un dziedātājiem. I.Druviete uzsvēra, ka dziesmu un deju svētki ir skaista tradīcija ar jau samērā senu vēsturi, un savu pienākumu viņa saredz rūpēties, lai šo tautas identitātei svarīgo tradīciju visādi stiprinātu. Viņa atzīmēja, ka svētku organizēšanā liels paldies sakāms arī pašvaldībām, kas atbalstīja savu skolēnu dalību svētkos.
Perspektīvas Latvijas un Austrijas sadarbībai izglītībā I.Druviete saredz vācu valodas apguvē, uzmanību vēršot arī uz pieaugušo izglītību. Tāpat turpināma abu valstu augstskolu sadarbība Eiropas Savienības projektos. Ministre domā, ka Austrijas studentiem pievilcīgas varētu būt starptautiskas studiju programmas, piemēram, jau vairākkārt organizētās Baltijas studijas, kurās ir iespēja iepazīties ar Baltijas valstu vēsturi, kultūru, ekonomiku, likumdošanu. Vēstnieks izteica pieņēmumu, ka veiksmīga varētu būt sadarbība jūgendstila arhitektūras mantojuma apzināšanā un popularizēšanā. Viņš uzskata, ka Latvijas pilsētu tūrisma potenciāls ir ļoti augsts un varētu tikt labi izmantots, līdzīgi tam, kā tas tiek darīts lielākajās Austrijas pilsētās: Vīnē, Zalcburgā un citās. I.Druviete atbalstīja vēstnieka domas par šādu sadarbību.
Ministre minēja vairākus divpusējās sadarbības izglītībā un zinātnē piemērus: Latvija šajā jomā veiksmīgi sadarbojas ar Vāciju, ASV, Lielbritāniju, ziemeļvalstīm un vairākām citām valstīm. Viņa izteica pārliecību, ka šo veiksmju sarakstu varētu papildināt arī Latvijas un Austrijas sadarbība, un aicināja nesen Rīgā darbu sākušo vēstnieku domāt par kopīgām iniciatīvām, lai to īstenotu.

Sanda Purviņa, izglītības un zinātnes ministres preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!