• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Repatrianti plūst no rietumiem un austrumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2005., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112454

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 13. jūlijā

Vēl šajā numurā

13.07.2005., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Repatrianti plūst no rietumiem un austrumiem

SHTRAASE.PNG (164065 bytes)Šogad līdz jūnija beigām uz dzīvi Latvijā pārcēlušies 113 repatrianti. Visvairāk – 44 – ieradušies no Krievijas.
Otrajā vietā ir Ukraina, no kurienes uz Latviju pārcēlies 21 cilvēks. Savukārt no rietumvalstīm pirmajā vietā ir ASV, no kuras ieradušies 16 repatrianti, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) dati. Šogad deviņi cilvēki pārcēlušies no Lietuvas, pieci – no Baltkrievijas, pa četriem no Moldovas, Vācijas, Zviedrijas, trīs – no Austrālijas, divi no Kanādas un viens no Lielbritānijas.
Savukārt pērn uz dzīvi Latvijā pārcēlies 101 repatriants no rietumu valstīm, bet 90 repatrianti no austrumu valstīm. Tas būtiski atšķiras no 2003.gada situācijas, kad vairāk cilvēku ieradās no austrumu valstīm (174 cilvēki no austrumiem un 116 cilvēki no rietumu valstīm).
Izmaiņas ieviesa Latvijas uzņemšana Eiropas Savienībā, kad rietumos dzīvojošie latvieši par atgriešanās iespējām dzimtenē sāka interesēties pastiprināti.
Visvairāk repatriantu pagājušajā gadā bijis no ASV – 37, no Krievijas – 35, no Ukrainas – 23 un no Baltkrievijas – 15. Cilvēki pārceļas arī no tādām eksotiskām valstīm kā, piemēram, Urugvaja un Venecuēla. No 1995.gada, kad tika uzsākta repatriācijas procedūra, līdz 2004.gada nogalei repatriācijas ceļā uz pastāvīgu dzīvi Latvijā pārcēlušies 4944 cilvēki.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!