• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atkal griezīsies "Sudmaliņas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2005., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cenu kāpums turpinās

Vēl šajā numurā

12.07.2005., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atkal griezīsies “Sudmaliņas”

No 13. līdz 17.jūlijam jau sesto reizi notiks Valsts aģentūras “Tautas mākslas centrs” rīkotais VI starptautiskais tautas deju festivāls “Sudmaliņas”.

SUDMALINAS.PNG (127855 bytes)
V starptautiskā tautas deju festivāla “Sudmaliņas” ieskaņas koncertā 2002.gadā
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I

Festivālā notiks sadancošana, labdarības pasākumi pansionātos, ielu koncerti, meistarklases ar pasaulē atzītu horeogrāfu piedalīšanos, dalībnieku gājieni, koncerti un danču vakari dažādās Latvijas pilsētās.
Festivālā piedalīsies ne tikai deju grupas no Latvijas, bet arī no Igaunijas, Francijas, Horvātijas, Krievijas, Portugāles, Grieķijas, Ukrainas, Vācijas un tālās Ēģiptes. Dejotāji atklās katras valsts kolektīva savdabību atsevišķi veidotās programmās, lai festivāla kontekstā ar citu tautu deju grupām bagātinātos pieredzē.
Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 14.jūlijā notiks “Sudmaliņu” atklāšanas koncerts “Saules kronis”. Tajā tiks izdejota festivāla galvenā ideja – saules ceļš no lēkta līdz rietam kā aplis jeb Saules kronis. Nākamajā dienā būs koncerts “Saules bērni danci veda”, kurā tautas dejas paudīs, ka ikviena tauta ir saules apspīdēta. Pēc koncertiem Ķīpsalā notiks danču vakari “Eiropas nakts dejas”, kas paredzēti festivāla dalībnieku un apmeklētāju saskarsmei neformālos apstākļos.
Festivāla sarīkojumi notiks ne tikai Rīgā, bet arī Ainažos, Pļaviņās, Aizkrauklē, Baldonē, Cēsīs, Jelgavā un Kuldīgā. 16.jūlijā Kuldīgas brīvdabas estrādē notiks dižkoncerts, bet noslēguma koncerts – 17.jūlijā Cēsu brīvdabas estrādē.
Biļetes uz koncertiem Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā var iegādāties “Biļešu servisa” kasēs, un to cena ir 1–3 lati. Koncerti novados būs par brīvu, taču Jelgavā pasākuma ieejas maksa būs 50 santīmi.

Egija Daukste

SUDMALINAS_LOGO.PNG (25094 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!