• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sieviešu tiesību ievērošanu Turcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.2005., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/ta/id/112219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iepirkumi valsts un pašvaldību vajadzībām

Vēl šajā numurā

09.07.2005., Nr. 107

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sieviešu tiesību ievērošanu Turcijā

Procedūra: iniciatīva
Debates: 2005.gada 6.jūlijā

Cilvēktiesību ievērošana, tostarp sieviešu tiesības, ir bezierunu nosacījums Turcijas dalībai Eiropas Savienībā, atzīts Eiropas Parlamenta rezolūcijā, ko deputāti 6.jūlijā pieņēma ar 573 balsīm par, 19 pret un 32 atturoties. Rezolūcijā Parlaments aicina Eiropas Komisiju izvirzīt sieviešu tiesību jautājumu par galveno dienaskārtībā sarunās ar Turciju.
Deputāti atzīst, ka Turcijas panākumi likumdošanas jomā tagad ir jāīsteno praksē. Izmaiņas jāīsteno visā sabiedrībā – politikā, reliģiskajās kopienās un medijos. Šobrīd tikai 4,4% no Turcijas parlamenta deputātiem un 1% no ievēlētajiem pašvaldību pārstāvjiem ir sievietes. Īpašu uzmanību parlaments pievērš vardarbības problēmai. Tas aicina Eiropas Komisiju atbalstīt neatkarīgu, visaptverošu pētījumu izstrādi, “kas nodrošinātu ticamus datus, jo īpaši attiecībā uz analfabētisma līmeni sieviešu vidū, sieviešu nodarbinātības problēmām un vardarbības gadījumiem pret sievietēm”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!