• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES paplašināšanos, Zviedrijas seminārā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2000., Nr. 339/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11208

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunāko Eiropas atbalstu Latvijai

Vēl šajā numurā

28.09.2000., Nr. 339/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES paplašināšanos, Zviedrijas seminārā

Šodien, 28. septembrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš Stokholmā piedalās Zviedrijas Ārlietu ministrijas rīkotajā seminārā "ES paplašināšanās Zviedrijas ES prezidentūras priekšvakarā — vēsturisks izaicinājums", kas notiks Zviedrijas parlamentā.

Seminārs ir veltīts iestāšanās sarunu Eiropas Savienībā norisei un paplašināšanās procesa perspektīvām. Tā mērķis ir dot ieskatu galvenajos ES paplašināšanās procesa jautājumos un problemātikā, kandidātvalstu iestāšanās sarunu norisē, kā arī veicināt diskusijas sabiedrībā par paplašināšanās procesu.

Seminārā piedalīsies politiķi un starptautisko organizāciju pārstāvji, tajā skaitā ES paplašināšanās komisārs Ginters Ferhoigens ( Gūnter Verheugen ) un Zviedrijas ārlietu ministre Anna Linda ( Anna Lindh ).

I.Bērziņš seminārā uzstāsies ar referātu "ES paplašināšanās un iestāšanās sarunas Latvijas redzējumā", kurā iepazīstinās ar Latvijas viedokli par ES paplašināšanās procesa gaitu, Latvijas pieredzi iestāšanās sarunās un ES attīstības perspektīvām.

Semināra gaitā Latvijas ārlietu ministram paredzētas tikšanās ar Zviedrijas ārlietu ministri Annu Lindu un Bulgārijas ārlietu ministri Nadeždu Mihailovu ( Nadezhda Mihailova ), kurās tiks apspriesti ar paplašināšanās procesa gaitu saistīti jautājumi.

Tā kā Zviedrija ir paziņojusi, ka tās ES prezidentūras laikā, 2001. gada pirmajā pusē, paplašināšana būs galvenā prioritāte, šis seminārs ir svarīga sagatavošanās procesa daļa.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!