• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot akreditācijas vēstuli no Austrijas vēstnieka Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.2005., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111967

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot akreditācijas vēstuli no Ganas vēstnieka Latvijā

Vēl šajā numurā

06.07.2005., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot akreditācijas vēstuli no Austrijas vēstnieka Latvijā

VIKE_AUSTRIJA.PNG (111845 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 5.jūlijā, Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli no Austrijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Vernfrīda Keflera (Wernfried Köffler).
Abas puses pauda gandarījumu par to, ka Latvija jau gadu atguvusi pilntiesīgu vietu Eiropā un “tiklab kā Vīne un Grāca, tā arī Rīga un Liepāja tagad ir vienotā Eiropā”. Vēstnieks uzsvēra kultūras lomu gan divu valstu attiecībās, gan Eiropas un pasaules mērogā, jo kultūras un mākslas sakari dod impulsu arī ekonomiskajā jomā. Lai aktualizētu diskusiju par kultūras lomu mūsdienu Eiropā, Austrija savas ES prezidentūras laikā iecerējusi konferenci, uz kuru ielūdza arī Latvijas prezidenti.
Vēstnieks augstu novērtēja nule notikušos Latvijas skolēnu dziesmu un deju svētkus, atzīmējot, ka šādi sarīkojumi ir tautas un tās kultūras zīme, kas nozīmīga visam kontinentam. Valsts prezidente atzīmēja finansējuma nepieciešamību arī šādām nemateriālās kultūras formām, kas balstās uz brīvprātīgu darbību. Kā nozīmīgs materiālās kultūras projekts Latvijā, kas saistīts ar Austriju, tika atzīmēta topošā Liepājas koncertzāle, kuras projekta konkursā par labāko tika atzīts Austrijas arhitektu biroja darbs. Vēstnieks pauda gandarījumu arī par Latvijas un Austrijas iespaidīgo saikni mākslas jomā, atzīmējot Latvijas māksliniekus, kas muzicē Austrijā: Elīnu Garanču, Egilu Siliņu, Marisu Jansonu, Gidonu Krēmeru.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!