• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Retās puķes Jāņiem nav upurētas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2005., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111824

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā

Vēl šajā numurā

05.07.2005., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Retās puķes Jāņiem nav upurētas

Šogad fiksēti tikai septiņi aizsargājamo augu tirdzniecības gadījumi, liecina Valsts Vides dienesta (VVD) apkopotā informācija.

Četri protokoli sastādīti Rīgā, trīs – Jelgavā. Savukārt pērn tika fiksēts 41 pārkāpums.
Pavisam no 14. līdz 27.jūnijam ir veikta 371 pārbaude visās lielākajās Latvijas pilsētās. Speciālisti ne tikai kontrolējuši tirdzniecības vietas, bet arī skaidrojuši, ko un kādēļ nedrīkst plūkt. Kā norāda VVD, cerams, nākamajā gadā pļavas puķu pārdevēji trīs reizes pārdomās, pirms plūks aizsargājamus augus.
Kā “LV” jau rakstīja, lai samazinātu jau ierasto Latvijas aizsargājamo augu neatļauto tirdzniecību pilsētās, jūnijā pirms Līgo svētkiem notika aktīvs informatīvs un izglītojošs darbs. Piemēram, VVD rīkoja vairākus seminārus gan vides valsts inspektoriem, gan pašvaldības policistiem par to, kā fiksēt aizsargājamo augu tirdzniecības gadījumus, veikt aizsargājamo augu izņemšanu un atbilstoši sastādīt protokolus. Lai sabiedrība kļūtu zinīgāka, talkā nāca arī plašsaziņas līdzekļi.
“Rezultāti ir iepriecinoši, un mūsu pūles šogad nav izrādījušās veltīgas,” spriež dienesta ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Sandra Krivmane, komentējot to, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem aizsargājamo augu tirdzniecība pilsētas tirgos un ielās ir strauji samazinājusies. VVD nākamgad sola turpināt iesākto, lai, runājot S.Krivmanes vārdiem, “arī pēc gadiem desmit varētu priecāties par naktsvijoļu audzēm pļavās”.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!