• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Taps jauna siera ražotne. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2005., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Viena diena kopā ar dziesmu

Vēl šajā numurā

01.07.2005., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Taps jauna siera ražotne

Vakar, klātesot uzņēmuma vadībai, pārtikas rūpniecības pārstāvjiem, kā arī valsts un pašvaldības amatpersonām, tika svinīgi iemūrēts AS “Rīgas piena kombināts” (RPK) jaunās siera rūpnīcas pamatakmens.

SIERS.PNG (114439 bytes)
Ražotnes pamatakmens iemūrēšanā piedalījās RPK padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš (no kreisās) un padomes loceklis Atis Sausnītis
Foto: Reinis Traidās, A.F.I.

Plānots, ka ražotnes celtniecība izmaksās 3,5 miljonus latu. Projekta realizācijai RPK piesaistīs kredītlīdzekļus, no kuriem puse tiks atmaksāta no Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda Virzības daļas. Šā fonda līdzekļi paredzēti lauksaimniecības produktu pārstrādes un mārketinga modernizācijai un uzlabošanai. Uzņēmuma vadība cer ražotnē veicamās investīcijas atpelnīt piecos – septiņos gados. Ievērību pelna fakts, ka rūpnīca būs pirmā pēdējo 20 gadu laikā Latvijā pilnīgi no jauna būvētā siera ražotne. Jaunbūves vietā agrāk atradās RPK piena ražotne, kura tika demontēta kā novecojusi un ES prasībām neatbilstoša.
Ražošana jaunajā rūpnīcā tiks sākta jau nākamā gada vasarā. Paredzēts, ka ik gadu ražotne spēs pārtikas tirgū piedāvāt 5000 – 6000 tonnu siera. Lai nodrošinātu rūpnīcas jaudai atbilstošu produkcijas izlaides apjomu, tai nepieciešams atbilstošs izejvielu daudzums – vismaz 40 000 tonnu piena gadā. Tādējādi ražotnes atklāšana nozīmē labu vēsti arī Latvijas piena ražotājiem un piegādātājiem. RPK padomes priekšsēdētājs Ivars Strautiņš norāda, ka veiksmīga un uz ilgtermiņa attiecībām orientēta ir arī līdzšinējā uzņēmuma sadarbība ar zemniekiem – piena piegādātājiem.
Šobrīd RPK sieru ražošana norit saistītā uzņēmuma – AS “Limbažu piens” ražotnē. Aptuveni 65 procentus produkcijas eksportē. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Skvarnovičs uzsver, ka siera meistaru pieredze, tradīcijas, augstā kvalitāte un modernās tehnoloģijas ir pamats produkcijas labajām izredzēm tirgū.
AS “RPK” ir lielākais piena pārstrādes uzņēmums Latvijā, un tajā tiek ražots vairāk nekā 200 dažādu produktu. Kombinātam ir arī meitasuzņēmums Krievijā.

Juris Bārtulis, “LV”
juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!