• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Vāciju augstākajā izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2000., Nr. 339/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2000. gada 28. septembra sēdes darba kārtība

Vēl šajā numurā

28.09.2000., Nr. 339/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Vāciju augstākajā izglītībā

Vakar, 27.septembrī, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns ministrijā tikās ar VFR Lejassaksijas federālās pavalsts Izglītības un zinātnes ministrijas padomnieku Dr.Gerhardu Vitramu, lai pārrunātu turpmākās sadarbības projektus starp Latviju un Vāciju augstākās izglītības jomā.

Pārrunāti sadarbības plāni starp Vāciju un Latviju ministriju līmenī, pasākumi un iespējamā Vācijas puses palīdzība, veicot Latvijas augstskolu skaita un profila sabalansēšanu un vienmērīgu attīstību vienotā eiropeiskā līmenī. Apspriesti jautājumi par izglītības nozares attīstību administratīvi teritoriālās reformas aspektā — izglītības tīkla saskaņotas struktūras izveide gan teritoriāli, gan apakšnozaru līmenī.

K.Greiškalns un G.Vitrams runāja arī par Vācijas puses palīdzību konkrētām augstskolām. Ir izveidojusies laba sadarbība starp Hildesheimas universitāti un Liepājas Pedagoģijas akadēmiju. Rīgas Tehniskajā universitātē atbilstoši Eiropas pieredzei ir paredzēts veidot Tehnoloģiju transfera centru ar Vācijas uzņēmēju atbalstu. Šī centra funkcijas būtu veidot sadarbību starp tautsaimniekiem un augstskolām, lai augstskolās tiktu attīstītas tās zinātniskās pētniecības izstrādes, kurām būtu plašs pielietojums un kuras ir pieprasītas tautsaimniecībā, savukārt tautsaimnieki šajā gadījumā materiāli atbalstītu un ieguldītu augstskolās.

G.Vitrams piedāvāja iespējamu praktisku palīdzību konsultāciju veidā par vācu puses pieredzi un procedūrām līgumu slēgšanā starp valdību un augstskolām, kā arī juridiskās konsultācijas, kā izstrādāt jauno Augstskolu likumu atbilstoši Eiropas normatīvajiem aktiem.

Ilma Birzniece, izglītības un zinātnes ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!