• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 2000. gada 14. septembra lēmums Nr. 79/5 "Par "Banku termiņnoguldījumu Latvijas Bankā pieņemšanas noteikumu" apstiprināšanu jaunā redakcijā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2000., Nr. 336/338 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas Padomes lēmums Nr. 79/7

Par grozījumiem ar Latvijas Bankas padomes 1998. gada 12. marta lēmumu nr. 45/2 apstiprinātajos "Bezskaidras naudas līdzekļu kredīta pārvedumu noteikumos"

Vēl šajā numurā

27.09.2000., Nr. 336/338

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: lēmums

Numurs: 79/5

Pieņemts: 14.09.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Banka

Padomes lēmums Nr. 79/5 Rīgā 2000. gada 14. septembrī

Par "Banku termiņnoguldījumu Latvijas Bankā pieņemšanas noteikumu" apstiprināšanu jaunā redakcijā

Latvijas Bankas padome nolemj:

1. Apstiprināt "Banku termiņnoguldījumu Latvijas Bankā pieņemšanas noteikumus" jaunā redakcijā (pielikumā).

2. Atcelt Latvijas Bankas padomes 1999. gada 17. novembra lēmumu Nr. 65/7 "Par "Banku termiņnoguldījumu Latvijas Bankā pieņemšanas noteikumiem"".

3. Noteikt, ka lēmums stājas spēkā ar 2000. gada 1. oktobri.

Latvijas Bankas prezidents E. Repše

 

Apstiprināti ar Latvijas Bankas padomes

2000. gada 14. septembra lēmumu Nr. 79/5

Latvijas Bankas prezidents E. Repše

BANKU TERMIŅNOGULDĪJUMU LATVIJAS BANKĀ

PIEŅEMŠANAS NOTEIKUMI

"Banku termiņnoguldījumu Latvijas Bankā pieņemšanas noteikumi" (tālāk tekstā – noteikumi) nosaka banku termiņnoguldījumu pieņemšanas kārtību Latvijas Bankā. Noteikumi sagatavoti, pamatojoties uz likumu "Par Latvijas Banku".

1. NOTEIKUMOS LIETOTIE TERMINI

1.1. Banka – Latvijas Republikā reģistrēta banka, t.sk. banka, kas atzīta par maksātnespējīgu vai likvidējamu, vai ārvalstu bankas nodaļa (filiāle).

1.2. Termiņnoguldījums – Latvijas Bankā uz noteiktu termiņu pieņemti bankas naudas līdzekļi latos, kurus, beidzoties termiņam, Latvijas Banka samaksā bankai ar procentiem.

1.3. Termiņnoguldījuma termiņš – dienu skaits, uz kādu Latvijas Banka pieņem noguldījumā bankas naudas līdzekļus.

1.4. Termiņnoguldījuma samaksas diena – nākamā darbadiena pēc termiņnoguldījuma termiņa (tālāk tekstā – arī termiņnoguldījuma samaksas datums).

2. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

2.1. Latvijas Banka pieņem no bankām termiņnoguldījumus, kuru minimālais apjoms ir 10 000 latu.

2.2. Latvijas Banka nosaka un ar elektronisko informācijas sistēmu Reuters , Telerate un Internet starpniecību paziņo termiņnoguldījumu termiņus un procentu likmes.

2.3. Pieteikumus termiņnoguldījumiem Latvijas Bankā (tālāk tekstā – pieteikums) pieņem Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes Tirgus operāciju daļa (tālāk tekstā – Tirgus operāciju daļa).

2.4. Iesniedzot pieteikumu, banka akceptē Latvijas Bankas noteikto termiņnoguldījuma termiņu un procentu likmi un apņemas ievērot noteikumu prasības. Termiņnoguldījuma termiņš un procentu likme ir nemainīgi līdz termiņnoguldījuma termiņa beigām.

2.5. Visi iesniegtie pieteikumi ir galīgi un neatsaucami.

2.6. Banku termiņnoguldījumi nav iekļaujami Latvijas Bankas noteikto banku rezervju prasību izpildes aprēķinā.

2.7. Ja šie noteikumi tiek grozīti, par veiktajiem grozījumiem Latvijas Banka rakstiski paziņo bankām ne vēlāk kā piecas dienas pirms šo grozījumu stāšanās spēkā.

3. TERMIŅNOGULDĪJUMU PIEŅEMŠANAS

UN SAMAKSAS KĀRTĪBA

3.1. Lai veiktu termiņnoguldījumus Latvijas Bankā, banka līdz plkst. 13.30 Tirgus operāciju daļai iesniedz pieteikumu elektroniskā veidā (1. pielikums) vai - maksātnespējīgās un likvidējamās bankas - papīra dokumenta veidā divos eksemplāros (2. pielikums).

3.2. Pieteikumi tiek pārbaudīti, numurēti to iesniegšanas secībā un reģistrēti. Pieteikumi, kas neatbilst noteikumu prasībām, netiek reģistrēti un tiek noraidīti.

3.3. Latvijas Banka paziņo bankai par termiņnoguldījuma pieņemšanu vai noraidīšanu 30 minūšu laikā pēc pieteikuma saņemšanas.

3.4. Ja pieteikums iesniegts elektroniskā veidā:

3.4.1. ja Latvijas Banka termiņnoguldījumu pieņem, Tirgus operāciju daļa nosūta bankai termiņnoguldījuma pieņemšanas apstiprinājumu (3. pielikums);

3.4.2. ja Latvijas Banka termiņnoguldījuma pieteikumu noraida, Tirgus operāciju daļa nosūta bankai termiņnoguldījuma pieņemšanas atteikumu (4. pielikums).

3.5. Ja pieteikums iesniegts papīra dokumenta veidā, Tirgus operāciju daļa uz abiem iesniegtā pieteikuma eksemplāriem izdara atzīmi par pieteikuma reģistrēšanu vai noraidīšanu un vienu tā eksemplāru atdod atpakaļ bankai.

3.6. Pēc termiņnoguldījuma pieņemšanas apstiprinājuma saņemšanas banka līdz plkst. 15.30 veic naudas pārvedumu uz Latvijas Bankas norēķinu kontu Latvijas Bankā.

3.7. Ja banka līdz plkst. 15.30 nav veikusi naudas pārvedumu uz Latvijas Bankas norēķinu kontu Latvijas Bankā, termiņnoguldījuma pieņemšanas apstiprinājumu Latvijas Banka anulē un Tirgus operāciju daļa nosūta bankai termiņnoguldījuma pieņemšanas atteikumu (4. pielikums - ja pieteikums iesniegts elektroniskā veidā; 5. pielikums - ja pieteikums iesniegts papīra dokumenta veidā).

3.8. Latvijas Banka termiņnoguldījuma samaksas dienā līdz plkst. 9.30 termiņnoguldījuma un procentu kopsummu ieskaita bankas norēķinu kontā Latvijas Bankā.

4. SODA SANKCIJAS

4.1. Ja banka neievēro noteikumus, Latvijas Bankai ir tiesības, nosūtot rakstisku paziņojumu, pārtraukt termiņnoguldījumu pieņemšanu no bankas uz laiku līdz sešiem mēnešiem, saglabājot iepriekš noslēgto darījumu saistības.

1. pielikums

7951.JPG (151038 BYTES)

2. pielikums

7952.JPG (70131 BYTES)

3. pielikums

7953.JPG (153431 BYTES)

4. pielikums

7954.JPG (79115 BYTES)

5. pielikums

7955.JPG (41536 BYTES)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!