• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Militāro pakāpju piešķiršanas ceremonijā Rīgas pilī 2005.gada 22.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2005., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111249

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas sēdē 2005.gada 22.jūnijā

Vēl šajā numurā

28.06.2005., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Militāro pakāpju piešķiršanas ceremonijā Rīgas pilī 2005.gada 22.jūnijā:

Augsti godātais komandiera kungs! Virsnieki! Dāmas un kungi!
Šī ir skaista diena, kad tieši Varoņu piemiņas dienā, Cēsu kaujas atcerē, mums ir iespēja veikt vēsturisku ceremoniju neatkarīgā Latvijā – piešķirt dienesta pakāpes par īpašiem nopelniem.
Paldies Dievam, mūsu zeme tagad ir mūsu rokās, mēs tagad varam dzīvot mierā, stabilitātē, cerībā, ka katra paaudze savus sasniegumus tālāk nodos nākamajām paaudzēm, ne vienmēr tikai riskējot visu pazaudēt karā un svešu valstu iebrukumos.
Taču mūsdienās, lai šādu drošību savai valstij garantētu, mums ir jāiesaistās plašākās aliansēs, mums ir jābūt gataviem aizstāvēt mieru un drošību citur, tāpat kā mēs sagaidām un paļaujamies uz to, ka jebkādu briesmu gadījumā mūsu zemē citas valstis nāks mums palīgā.
Latvijas bruņoto spēku kontingenta klātiene Irākā ir bijusi ļoti nozīmīga mums kā NATO dalībvalstij, tā bijusi nozīmīga, lai parādītu savas spējas iesaistīties kaujas darbībās. Tā ir bijusi politiski nozīmīga ar to, ka tieši ASV balss bija arī svarīga, lai izlemtu par mūsu dalību NATO. Starplaikā – un to apliecinās gan komandiera kungs, gan augstākā virsniecība – Latvija ir saņēmusi par saviem bruņotajiem spēkiem vislabākās atsauksmes no mūsu sabiedrotajiem. Mēs lepojamies un visa tauta var lepoties ar to, ka mūsu karavīri gan Irākā, gan citās miera uzturēšanas akcijās ir pierādījuši savu profesionalitāti, savu cilvēcisko atvērtību un spēju kontaktēties ar vietējiem iedzīvotājiem, arī savas spējas tīri militārā sagatavotībā, savas spējas pārdzīvot un sekmīgi izturēt šīs ugunskristības.
Man prieks jūs šodien sveikt šajā svinīgajā pasākumā, novēlu jums drosmi visās situācijas, izaugsmi kā karavīriem mūsu bruņoto spēku rindās. Un es apsveicu tuviniekus, kas var būt lepni par saviem ģimenes locekļiem, brašajiem karavīriem.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 22.jūnijā Rīgas pilī rīkotā ceremonijā trim miera nodrošināšanas misijas karavīriem – leitnantam Zigmāram Krišānam, leitnantam Aivaram Vilciņam, leitnantam Gaidim Landratovam – par kaujas nopelniem piešķīra militārās pakāpes. Tās tika piešķirtas par izcilu miera nodrošināšanas pienākumu pildīšanu Irākā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!