• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas darbaspēka aizplūšanu uz ārvalstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2005., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111241

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas premjerministra ES prezidentūras plāniem

Vēl šajā numurā

28.06.2005., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas darbaspēka aizplūšanu uz ārvalstīm

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (Nāciju Eiropas grupa) tika vērsusies pie ekonomikas ministra Krišjāņa Kariņa ar lūgumu sniegt informāciju par Latvijas iedzīvotājiem, kas devušies strādāt uz citām ES valstīm. Deputāte arī lūgusi izvērtēt, kā šī migrācija ietekmē Latvijas ekonomiku un kā Ekonomikas ministrija iecerējusi mazināt šīs ietekmes iespējamās negatīvās sekas.
Ekonomikas ministrija savā atbildē norāda, ka pašreiz valsts pārvaldes institūciju rīcībā nav informācijas par ārvalstīs strādājošo Latvijas iedzīvotāju skaitu, nav veikta arī analīze par iedzīvotāju aizplūšanas ietekmi uz Latvijas ekonomiku, ministrijai ir tikai ieceres.
Inese Vaidere: “Tā ir nepieņemama situācija. Latvijai ir jābūt ieinteresētai, lai darbaspēks neaizplūstu uz ārvalstīm. Ekonomikas ministrija ir iekļuvusi apburtajā lokā, secinot, ka, lai iedzīvotāji izvēlētos strādāt Latvijā, ir nepieciešams valsts labklājības pieaugums. Bet, lai panāktu ekonomikas attīstību, ir vajadzīgs kvalificēts darbaspēks. Taču ministrijai nav pat pamatinformācijas par darbaspēka aizplūšanas apjomiem. Šāda analīze ir steidzami nepieciešama, lai būtu iespējama labklājības pieauguma veicināšana.”

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!