• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kādi dokumenti būs jāiesniedz bezdarbniekam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2005., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No 1.jūlija sodu nemaksātājiem papildsods

Vēl šajā numurā

28.06.2005., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kādi dokumenti būs jāiesniedz bezdarbniekam

Labklājības ministrija (LM) sagatavojusi noteikumu projektu par bezdarbnieka statusa piešķiršanas kārtību, kas paredz, ka jaunieši no 15 gadu vecuma varēs iegūt bezdarbnieka statusu, uzrādot pasi.
Līdz šim jaunieši to varēja iegūt, Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) uzrādot dzimšanas apliecību.
Minētie grozījumi iecerēti tādēļ, ka janvārī stājās spēkā Personu apliecinošu dokumentu likums, kas paredz, ka Latvijā dzīvojošam un 15 gadu vecumu sasniegušam Latvijas pilsonim vai nepilsonim ir pienākums saņemt personas apliecību vai pasi.
Noteikumi papildināti arī ar punktu, kurā noteikts, ka cilvēkiem, kuriem Latvijā piešķirts alternatīvais statuss, reģistrējoties bezdarbnieka statusa iegūšanai, jāuzrāda termiņuzturēšanās atļauja, skaidro LM.
Savukārt, lai iegūtu bezdarbnieka statusu, turpmāk nebūs jāuzrāda darba devēja izsniegta izziņa par darba attiecību izbeigšanu, jo NVA nepieciešamās ziņas varēs iegūt no algas nodokļu grāmatiņas.
Ar 2006.gada 1.janvāri paredzēts sākt arī savstarpējo informācijas apmaiņu starp NVA un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru (VSAA). Jaunā kārtība atbrīvos bezdarbniekus no pienākuma iesniegt VSAA informāciju, kas nepieciešama bezdarbnieka pabalsta piešķiršanai, jo to VSAA saņems no NVA.
Sagatavoto noteikumu projektu šodien, 28.jūnijā, izskatīs Ministru kabineta sēdē.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!