• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2005. gada 15. jūnija lēmums Nr. 19 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos Par komandītsabiedrības "Askembla Growth Fund Kommanditbolag" un SIA "Triāls" 24.05.2005. ziņojumu par apvienošanos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2005., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr.20

Par tirgus dalībnieku apvienošanos
Par SIA "Hansa Pharma" un SIA "AROMALATFARM" 01.06.2005. ziņojumu par apvienošanos

Vēl šajā numurā

22.06.2005., Nr. 98

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 19

Pieņemts: 15.06.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Konkurences padomes lēmums Nr.19

Rīgā 2005. gada 15.jūnijā (prot.Nr.33, 8.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. 468/05/06/7

Par komandītsabiedrības “Askembla Growth Fund Kommanditbolag” un SIA “Triāls” 24.05.2005. ziņojumu par apvienošanos

Konkurences padome 2005. gada 24.maijā saņēma ziņojumu par Zviedrijā reģistrētās komandītsabiedrības “Askembla Growth Fund Kommanditbolag” un Latvijā reģistrētās SIA “Triāls” apvienošanos (turpmāk — ziņojums).

Ziņojuma noformēšanā nebija pilnībā izpildītas 26.10.2004. Ministru kabineta noteikumu Nr.897 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” prasības.

Papildus dokumenti tika iesniegti 2005.gada 1.jūnijā.

Pamatojoties uz Konkurences likuma 16.panta pirmo daļu, Konkurences padome nolēma par pilna ziņojuma iesniegšanas datumu uzskatīt 2005.gada 1.jūniju.

Izvērtējot ziņojumā un tam pievienotajos dokumentos ietverto informāciju, Konkurences padome

konstatēja:

Zviedrijā reģistrētās komandītsabiedrības “Askembla Growth Fund Kommanditbolag” (investīciju fonda) galvenie darbības veidi ir vērtspapīru un kustamā īpašuma turēšana īpašumā un pārvaldīšana, investīcijas attīstības sabiedrībās, īpaši Baltijas valstīs un Polijā. Komandītsabiedrībai “Askembla Growth Fund Kommanditbolag” pieder 100% akciju Igaunijā reģistrētajā akciju sabiedrībā “TD Baltic”, savukārt a/s “TD Baltic” pieder 100% kapitāla daļu Latvijā reģistrētajā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “TD Baltic”. Bez tam komandītsabiedrībai “Askembla Growth Fund Kommanditbolag” pieder 100% akciju Igaunijā reģistrētajā akciju sabiedrībā “Aeroc”, savukārt a/s “Aeroc” pieder 100% kapitāla daļu Latvijā reģistrētajā sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Aeroc”. SIA “TD Baltic” galvenie darbības veidi ir datortehnikas, programmatūras un citu informācijas tehnoloģiju produktu vairumtirdzniecība, savukārt SIA “Aeroc” galvenais darbības veids ir gāzbetona produktu vairumtirdzniecība.

Latvijā reģistrētās SIA “Triāls” galvenie darbības veidi ir gaļas pārstrāde un gaļas izstrādājumu ražošana, kā arī gaļas un gaļas izstrādājumu vairumtirdzniecība. Visas (100%) kapitāla daļas SIA “Triāls” pieder privātpersonai Ludvigam Tribockim.

(*) Līdz ar to komandītsabiedrība “Askembla Growth Fund Kommanditbolag” un SIA “Triāls” ir uzskatāmas par apvienošanās dalībniekiem.

26.10.2004. Ministru kabineta noteikumu Nr.897 “Kārtība, kādā iesniedzams un izskatāms ziņojums par tirgus dalībnieku apvienošanos” IV sadaļā paredzētajā kārtībā aprēķinātais kopējais apgrozījums 2004. finanšu gadā komandītsabiedrībai “Askembla Growth Fund Kommanditbolag” bija 14778989,07 lati, savukārt SIA “Triāls” — 20397223 lati. Tātad minētās apvienošanās sakarā izpildās Konkurences likuma 15.panta otrās daļas 1.punktā paredzētais kritērijs. Līdz ar to plānotās apvienošanās dalībniekiem bija jāiesniedz Konkurences padomei ziņojums saskaņā ar Konkurences likuma 16.pantu.

Saskaņā ar ziņojumā sniegto informāciju apvienošanās dalībnieki darbojas pilnīgi atšķirīgos konkrētajos tirgos, starp kuriem nepastāv ekonomiskas saites, kas varētu ietekmēt konkurenci. Ņemot vērā minēto, Konkurences padome secina, ka nav lietderīgi veikt konkrēto tirgu analīzi un izpēti, tā kā nav pamata uzskatīt, ka apvienošanās rezultātā apvienošanās dalībniekiem — komandītsabiedrībai “Askembla Growth Fund Kommanditbolag” un SIA “Triāls” radīsies vai nostiprināsies dominējošs stāvoklis vai būtiski samazināsies konkurence kādā no konkrētajiem tirgiem.

Ņemot vērā minēto un Konkurences likuma 6.panta pirmās daļas 3.punktu, 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

Atļaut apvienošanos, kas paredzēta komandītsabiedrībai “Askembla Growth Fund Kommanditbolag” un Ludvigam Tribockim iegūst kopīgu izšķirošu ietekmi SIA “Triāls”.

Konkurences padomes lēmumu saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā viena mēneša laikā no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas.

(*) — ierobežotas pieejamības informācija

Konkurences padomes priekšsēdētāja v.i. T.Jefremova

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!