• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni Norvēģijas ārlietu ministram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2005., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/111032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.06.2005., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot Triju Zvaigžņu ordeni Norvēģijas ārlietu ministram

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 21.jūnijā, Rīgas pilī pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni Norvēģijas ārlietu ministram Jānam Pētešenam, uzsverot viņa ieguldījumu Latvijas labā saistībā ar valsts integrācijas gaitu NATO. Augstu novērtēta ministra izlēmīgā rīcība, sākot runāt par Baltijas valstu dalības nepieciešamību NATO laikā, kad šis jautājums vēl tika uztverts kā politiski neērts. Ministrs slavēja Latviju par tās īpašo straujo attīstību un sekmīgo integrāciju Eiropas drošības un attīstības institūcijās.
Abas puses sarunā ar gandarījumu atzīmēja, ka Latviju un Norvēģiju vieno ciešas sadarbības saites politiskajā, ekonomiskajā un kultūras līmenī. Valsts prezidente sveica Norvēģiju valsts dibināšanas 100.gadskārtā, Latvijas vārdā novēlot Norvēģijai un tās tautai labklājību un tālāku attīstību turpmākajos gados.
V.Vīķe-Freiberga un J.Pētešens apmainījās viedokļiem par pašreizējo saspringto situāciju jautājumos par ES nākotni. Ministrs atzīmēja, ka Norvēģija, lai arī nav ES dalībvalsts, tomēr ir ciešās partnerattiecībās ar ES un rūpīgi seko līdzi šiem jautājumiem. Abas puses pārrunāja arī ES un Krievijas sadarbību.
Pārrunāti Eiropas 20.gadsimta vēstures jautājumi, kas šogad izraisījuši plašas debates, uzsverot, ka nākotnes veidošanā ir būtiska kopīga izpratne par pagātnē notikušo.
Apspriežoties par ANO reformu jautājumiem, prezidente aicināja Norvēģiju turpināt reformu virzību un paust valsts viedokli un atzinīgi novērtēja līdzšinējo Norvēģijas aktīvo nostāju ANO jautājumos. J.Pētešens akcentēja Cilvēktiesību komisijas reformēšanas nepieciešamību kā vienu no akūtākajiem reformu tematiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!