• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atkārtoti aicina pabalstu saņēmējus paziņot konta numurus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2005., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110940

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šašlika vieta Latvijas svētku mielastā

Vēl šajā numurā

21.06.2005., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atkārtoti aicina pabalstu saņēmējus paziņot konta numurus

Aptuveni puse pabalstu saņēmēju nav laikus paziņojuši Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA) konta numurus, tādēļ viņiem var aizkavēties pabalsta izmaksa.

MAKS.PNG (122167 bytes)
Turpmāk pabalstus un uzturlīdzekļus nevarēs saņemt skaidrā naudā
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

“LV” jau ziņots, ka no jūlija sākuma pabalstus un uzturlīdzekļus nevarēs saņemt skaidrā naudā un tie tiks ieskaitīti kontā, tāpēc klientiem līdz 15.jūnijam bija jāpaziņo VSAA savs konta numurs.
14.jūnijā kontus bija atvēruši un konta numurus paziņojuši vairāk nekā 10 000 bezdarbnieka pabalstu saņēmēju un 57 200 dažādu pabalstu saņēmēju. Aģentūra vēl nav saņēmusi informāciju no aptuveni 80 000 klientu, informē VSAA sabiedrisko attiecību daļa.
Tā kā pabalstus vairs nevarēs saņemt skaidrā naudā, šiem klientiem pabalstu izmaksa tiks apturēta līdz brīdim, kamēr aģentūra saņems klienta iesniegumu par pabalsta ieskaitīšanu kontā. Ja iesniegums būs saņemts līdz 29.jūnijam, pabalsta izmaksa aizkavēsies par divām nedēļām vai mēnesi atkarībā no līdzšinējā saņemšanas datuma.
Nauda netiks zaudēta, taču klients to saņems ar novēlošanos, uzsver VSAA.
Aģentūra aicina iedzīvotājus paziņot konta numurus. Iesnieguma veidlapas pabalstu ieskaitīšanai kontā ir pieejamas visās tās nodaļās, Nodarbinātības valsts aģentūras filiālēs, lielākajās Latvijas bankās, kā arī VSAA mājaslapā www.vsaa.lv.
Viens no iemesliem, kāpēc cilvēki nav laikus iesnieguši informāciju, varētu būt tas, ka daļa klientu nav saņēmuši VSAA izsūtītos individuālos paziņojumus, jo nedzīvo deklarētajās dzīves vietās, pieļauj aģentūra.
Atgādinām, ka banku vai pasta norēķinu sistēmas kontos pēc 1.jūlija tiks ieskaitīts ģimenes valsts pabalsts, bērna kopšanas pabalsts, bezdarbnieka pabalsts, maternitātes un paternitātes pabalsts, dažādas piemaksas pie pabalstiem, pabalsti un atlīdzības aizbildņiem, slimības pabalsts, valsts atbalsts ar celiakiju slimiem bērniem, pabalsts transporta izdevumu kompensēšanai bērnam invalīdam, kā arī uzturlīdzekļi, piemēram, alimenti, un citi ieturējumi no maksātāja pensijas vai pabalsta.
Pensionārus šīs izmaiņas neskar, jo pensijas, sociālā nodrošinājuma pabalsti, transporta kompensācijas invalīdiem un pabalsti Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidētājiem tāpat kā līdz šim tiks piegādāti uz mājām.
Plašāku informāciju par izmaiņām interesanti var iegūt, zvanot pa VSAA bezmaksas konsultatīvo tālruni 8001015.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!