• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes sesiju Hāgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2005., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EDSO parlamentārās asamblejas prezidenta tikšanos ar Latvijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

21.06.2005., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes sesiju Hāgā

17. un 18.jūnijā Hāgā, Nīderlandē, notika Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes kārtējā sesija un Baltijas asamblejas prezidija sēde.
Beniluksa sesijā tika diskutēts par vairākiem Beļģijai, Nīderlandei un Luksemburgai aktuāliem jautājumiem, piemēram, profesionālās izglītības turpmākā attīstība, Lisabonas stratēģijas īstenošana konkurences jomā, sadarbība ar Višegradas grupas valstīm, kā arī cīņa pret terorismu un narkotiku izplatību.
Sesijas plenārsēdēs vairākkārt akcentēta parlamentu savstarpējo kontaktu paplašināšanas nozīme. Atzinīgi novērtējot jau izveidojušos sadarbību ar Baltijas asambleju, kas apvieno Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentāriešus, Beniluksa pārstāvji uzsvēra nepieciešamību intensificēt attiecības ar Višegradas grupas valstīm, jo “sadarbības perspektīvas nodrošina fakts, ka mūs vieno līdzīgas intereses”. Savukārt Višegradas valstu grupas pārstāvis norādīja, ka sadarbības aktualitāti vēl vairāk pastiprina šo valstu vēlme pievienoties Šengenas līgumam, kas labvēlīgi ietekmētu valstu attīstību, it īpaši ekonomikā un tūrismā.
Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes kārtējās sesijas delegāti arī uzklausīja Eiropas Komisijas komisāres konkurences jautājumos Nēlī Krusas ziņojumu.
Savukārt Baltijas asamblejas prezidija locekļi apmainījās ar informāciju par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas aktualitātēm. Latvijas delegācijas locekle Ērika Zommere informēja par situāciju ar Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu, uzsverot, ka pašreiz šis jautājums nodots izvērtēšanai Satversmes tiesai. Savukārt Igaunijas delegācijas pārstāvis Trivimi Velliste pastāstīja par Igaunijas un Krievijas robežlīguma tālāko virzību izskatīšanai Igaunijas parlamentā.
Vēl prezidijs apsprieda Baltijas asamblejas 24.sesijas un Baltijas padomes 11.sēdes plānoto darba kārtību, Baltijas asamblejas aktivitātes un nepieciešamo budžetu nākamajam gadam, kā arī apsprieda asamblejas organizatoriskajā struktūrā veicamās pārmaiņas un konkursa nolikumu Baltijas asamblejas sekretariāta vadītāja amatam.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!