• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicina "Gaismas ceļš". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2005., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Modernisma romantiķe

Vēl šajā numurā

21.06.2005., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicina “Gaismas ceļš”

Rīgas mūzikas dzīves paletē aizvien biežāk parādās vieskolektīvu vārdi. Viens no tiem ir apvienotais metodistu baznīcas koris no Mineapolisas (ASV), kura šīsvasaras koncertturnejas maršrutā ir Tallina, Sanktpēterburga, Novgoroda un arī Rīga. 18. jūnijā notika koncerts Sv. Jāņa baznīcā.

KORIS2.PNG (128440 bytes)
Apvienotais metodistu baznīcas koris no Mineapolisas
Reklāmas foto

Šī bija pazīstamā kolektīva pirmā viesošanās Baltijas reģionā. Tā gatavota, aptuveni 80 dziedātājiem ik nedēļu tiekoties mēģinājumos, slīpējot programmu koncertos un piedaloties dievkalpojumos. Tiesa, šajā koncertturnejā godu pārstāvēt savu kolektīvu izpelnījies vien 45 koristi.
Atzīmējot desmit gadu sadarbību ar kori, koncertceļojumā devies arī viens no Savienoto Valstu vadošajiem kora mūzikas speciālistiem – starptautiski pazīstamais diriģents Viljams H. Matiss (William H. Mathis), kura vadītie kori koncertējuši visā valstī un arī citos kontinentos. Viņš vadījis diriģēšanas meistarklases vairāk nekā 30 valstīs un kā viesdiriģents piedalījies daudzos festivālos.
Koncerta centrālā tēma ir gaisma, jo šis ir laiks, kad piedzīvojam garākās dienas gadā. Programma sadalīta četros ciklos – “Pirms gaismas”, “Gaisma aust”, “Dzīvot gaismā” un “Dzīvot kā gaisma”. Līdzās speciāli šai koncertturnejai komponētiem amerikāņu un čehu komponistu darbiem Latvijas klausītāji saņems īpašu dāvanu – Uģa Prauliņa kompozīciju “Gloria in excelsis Deo”.
Koncerts bija interesants gan amatieriem, gan profesionāļiem.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!