• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"ASV klātbūtne ir svarīga". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Krievijas aizgājušo dienu jaunās atbalsis"

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"ASV klātbūtne ir svarīga"

"Sūddeutsche Zeitung"

— 2000.09.18.

Vācijas ārlietu ministrs Joška Fišers Savienoto Valstu klātbūtni Eiropā vērtēja kā neaizstājamu Eiropas apvienošanas procesā.  

" Eiropas drošību un stabilitāti ir iespējams garantēt tikai kopā ar mūsu amerikāņu partneri," tā Džordžtaunas universitātē Vašingtonā teica Fišers. Viņš Eiropas Savienības statusu salīdzināja ar ASV statusu tieši pirms tās konstitūcijas stāšanās spēkā. Taču Eiropa, kas sastāv no tradicionālajām nacionālajām valstīm, beigās tomēr nebūšot " Savienoto Valstu imitācija ", bet " pilnīgi jauns eksperiments, kuram vēsturē nav analoga ". Tas, kurš ir domājis, ka transatlantiskā sadarbība NATO drošības jautājumos ir kļuvusi nevajadzīga, maldās, teica Fišers un kā pierādījumu minēja amerikāņu lomu Kosovas konflikta militārajā atrisināšanā.

Ministrs brīdināja no tendences drošības politikā un ārpolitikā domāt vienpusēji, kā tas esot bijis attiecībā uz amerikāņu plāniem izveidot nacionālo pretgaisa aizsardzības sistēmu. Viņš apsveica to, ka ASV prezidents Bils Klintons ir atteicies pieņemt lēmumu par raķešu vairoga uzstādīšanu. Fišers godināja Amerikas "fundamentālo" ieguldījumu Vācijas atjaunošanā pēc Otrā pasaules kara.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!