• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Policisti nojauc evaņģelizācijas telti". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pretraķešu aizsardzība - globāla problēma"

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Policisti nojauc evaņģelizācijas telti"

"Nederlands Dagblad"

— 2000.08.21.

Latvijas pilsētā Limbažos policija nojaukusi un konfiscējusi kādu evanģēlistu telti. Policisti paņēmuši līdzi arī audio aparatūru un kristīgo literatūru.

Kādas nereģistrētas baptistu draudzes teltī četri evaņģēlisti vadīja bērnu dievkalpojumu. Telts atradās uz privātīpašnieka zemes, un zemes īpašnieks tam bija devis savu piekrišanu.

Šajā laikā ieradās pašvaldības policists Bikovs, ko pavadīja kāda Latvijas televīzijas filmēšanas grupa, kura dokumentēja nojaukšanu. Policists apgalvoja, ka evaņģēlistiem neesot bijis tiesību celt telti, lai tajā rīkotu sanākšanas. Viņš valsts varas vārdā pieprasīja nekavējošu baptistu draudzes reģistrāciju.

Evaņģēlistiem tika pavēlēts nojaukt telti, taču viņi atteicās. Kad evaņģēlisti nolēma turpināt dievkalpojumu, viņi tika satverti un aizvilkti projām. Pēc tam vairāki policisti telti nojauca.

Kā informē biedrības "Friedenstimme" pārstāvis Arie de Pater , tā esot pirmā reize, kad no kādas Baltijas valsts saņemta ziņa par evaņģelizācijas sapulču traucēšanu. Vienmēr par iemeslu tiek minēta draudžu reģistrācijas prasība. Krievijā baznīcas reģistrācija nozīmē, ka valsts iegūst ietekmi pār draudzes dzīvi. Sludinātājiem jāapgūst valsts atzīts apmācības kurss, un evaņģelizācijas darbs ar bērniem ir aizliegts. Tas nereģistrētajiem baptistiem, ar kuriem esam sazinājušies, nav pieņemami.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!