• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Viesis no Latvijas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11076

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Zlots ir atkarīgs no šeihu žēlastības"

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Viesis no Latvijas"

"Aftenposten"

— 2000.09.21.

Pirmo reizi valsts vizītē pie mums ir ieradusies neatkarīgās Latvijas prezidente.

Tas atgādina mums par kaimiņzemi, kas ir kļuvusi politiski svarīgāka nekā agrāk. Vaira Vīķe–Freiberga, kas gandrīz visu savu dzīvi ir nodzīvojusi Kanādā, par prezidenti tika ievēlēta tikai pirms gada. Viņa ir laipni gadīts viesis Norvēģijā: kā karaļa viesis Oslo un plašā vizītē Bergenā.

Mēs varbūt neesam fiksējuši savā atlantiskajā Norvēģijā to, ka Baltijas jūras apgabals ar trim Baltijas valstīm ir kļuvis par jaunu ekonomisku un politisku uzmanības punktu Eiropā. Šeit tiek atjaunotas tautas, kas gandrīz vai izzuda 50 gadu ilgajā padomju okupācijā, vācu un krievu kungu varas sadalē kara laikā.

Un visvairāk cieta Latvija, kura kara laikā zaudēja trešo daļu iedzīvotāju, kurā tagad katrs trešais iedzīvotājs ir krievs un kurai ekonomiskā atkarība no Maskavas ir liela.

Tāpēc ir viegli saprast, kāpēc Latvija cītīgi tiecas uz dalību NATO un ES, kas dotu tai drošību no lielās kaimiņzemes austrumos. Šīs vizītes laikā premjers Jens Stoltenbergs vēlreiz apstiprināja, ka Norvēģija atbalsta Latviju centienos uz NATO. Bet ir skaidrs arī tas, ka solidaritātei ir jāattiecas uz abām pusēm. Latvijai, lai arī tas ir vēsturiski grūti, ir jānodrošina saviem krievu tautības iedzīvotājiem pilnīgas pilsoņa tiesības un pienākumi. Tad Latvijai būs daudz lielākas cerības kļūt par NATO un ES daļu.

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!