• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tautas skaitīšanas datu apstrādes pirmo posmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrijas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas reglaments

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tautas skaitīšanas datu apstrādes pirmo posmu

Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP) turpinās 2000.gada tautas skaitīšanas datu apkopošana, pārbaude un apstāde, lai sešu mēnešu laikā pēc tautas skaitīšanas iesniegtu valdības komisijai ziņojumu par tautas skaitīšanas gaitu un galvenajiem rezultātiem.

Lai sniegtu statistisko informāciju, kas raksturo valsts iedzīvotāju nodarbinātību, turpinās tautas skaitīšanas lapās ierakstītās tekstuālās informācijas kodēšana. Kodējot ekonomiskās darbības nozari, pirmo reizi tautas skaitīšanas datu apstrādē tiek izmantoti Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu maksātāju reģistra dati par iedzīvotāju darbavietām — uzņēmējsabiedrībām, citām biznesa struktūrām, valsts un pašvaldību iestādēm u.c. Tas atvieglo Centrālās statistikas pārvaldes tautas skaitīšanas datu apstrādē iesaistīto speciālistu darbu, samazina nepieciešamo līdzekļu apjomu un datu apstrādei nepieciešamo laiku. Līdz septembra vidum aptuveni 50% nodarbināto iedzīvotāju darbavietām piešķirti kopsavilkuma tabulu veidošanai nepieciešamie kodi saskaņā ar Starptautisko ekonomiskās darbības veidu klasifikatoru (NACE).

Tiek arī apstrādāta informācija par iedzīvotāju dzīvesvietas maiņu gada laikā pirms tautas skaitīšanas, kuras rezultātus gaida zinātnieki, kas pēta migrācijas procesus gan starp valstīm, gan arī starp dažādiem reģioniem Latvijas iekšienē.

Ir izveidoti maketi kopsavilkuma statistiskajām tabulām par iedzīvotāju skaitu, teritoriālo izvietojumu, vecuma sastāvu, izglītības līmeni, tautībām, iztikas līdzekļu avotiem un mājokļus raksturojošajiem lielumiem. Tuvākajās dienās šie maketi tiks aizpildīti ar konkrētiem skaitļiem un nodoti CSP speciālistu pārbaudei pirms to iesniegšanas Valdības komisijai.

Centrālās statistikas pārvaldes Iedzīvotāju statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!