• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valdes aicinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pensiju indeksāciju šajā gadā

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valdes aicinājumu

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valde nolēmusi aicināt ģimenes ārstus, turpmāk savā darbā (izrakstot pacientiem valsts apmaksātos medikamentus) ievērot tikai Ministru kabineta noteikumus Nr.102 (18.03.97.) un Nr.428 (04.11.98.).

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas aicinājumā norādīts, ka minētie Ministru kabineta noteikumi nosaka tiesības saņemt ar atvieglotiem noteikumiem medikamentus noteiktām pacientu grupām. Šos medikamentus jāizraksta ģimenes ārstiem. Pēc Labklājības ministrijas un Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras iniciatīvas slimokases uzspiedušas papildinājumus ģimenes ārstu līgumos ar slimokasēm, nosakot konkrētu summu, par kādu ģimenes ārsti ir tiesīgi izrakstīt valsts apmaksātos medikamentus. Tas ierobežo Ministru kabineta noteikumu izpildi. Šādu ierobežojumu rezultātā daudzi pacienti nevar saņemt tiem pienākošo ārstēšanu ar paredzētajiem atvieglojumiem, rodas konflikti starp pacientiem un ārstiem, kā arī ārsti pārkāpj likumdošanu. Savukārt, ja ārsts izpilda Ministru kabineta noteikumus, rodas konflikts ar slimokasi un ārstu finansiāli soda par valdības noteikumu ievērošanu.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas aicinājums pamatots ar asociācijas saņemto Labklājības ministrijas Ārstniecības departamenta vēstuli, kurā norādīts, ka slimokases līgumos ar ārstniecības iestādēm nedrīkst sašaurināt to personu loku, kam saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem ir tiesības saņemt valsts apmaksātos medikamentus.

Vienlaikus Labklājības ministrijas Ārstniecības departaments arī atzinis, ka gadījumā, ja konstatētas pretrunas starp dažāda juridiskā spēka normatīvajiem aktiem, tad spēkā ir tas normatīvais akts, kuram augstāks juridiskais spēks: "Ministru kabineta noteikumiem ir augstāks juridiskais spēks nekā Labklājības ministrijas tiesību aktiem, tātad šajā gadījumā jāpiemēro Ministru kabineta noteikumi."

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!