• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības un zinātnes ministra paziņojumu skolēnu vērtēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2000., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/11068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Valsts civildienesta likumu

Vēl šajā numurā

26.09.2000., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izglītības un zinātnes ministra paziņojumu skolēnu vērtēšanā

Vakar, 21.septembrī, atsaucoties uz Ministru prezidenta aicinājumu apturēt paplašinātās vērtēšanas sistēmas ieviešanu, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns paziņoja, ka ministrijas rīkojums nav atceļams. Pēc šīs paplašinātās vērtēšanas sistēmas jau vairākus gadus visos Latvijas novados ar labiem rezultātiem strādā daudzās mūsu valstī atzinīgi novērtētās skolās, piemēram, Spīdolas skolā Jelgavā, Jūrmalas alternatīvajā skolā, Gulbenes ģimnāzijā, Bēnes vidusskolā, Limbažu 3.vidusskolā, Daugavpils 6.vidusskolā, Ventspils 1.ģimnāzijā un citur.

K.Greiškalns uzsvēra, ka pilnībā izprot premjera rūpes par radušos situāciju izglītības nozarē. Premjera aicinājumu veikt vērtēšanas sistēmas papildinājuma izskaidrošanu izglītības un zinātnes ministrs uztver kā atbalstu savai apņēmībai aktivizēt visus ministrijas spēkus, lai tuvākajā laikā šī papildinājuma būtība tiktu izskaidrota sabiedrībā.

Arī Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisija, vakar tiekoties ar ministru Kārli Greiškalnu, akceptēja šī vērtēšanas sistēmas papildinājuma ieviešanu, sākot ar šo mācību gadu, intensīvi turpinot sākto izskaidrošanas darbu.

Izglītības un zinātnes ministrijas speciālisti pie šī vērtēšanas sistēmas papildinājuma strādājuši kopš 1997.gada, piedaloties gan metodikas speciālistiem, gan ārvalstu ekspertiem.

Izglītības un zinātnes ministrs ir pārliecināts, ka ministrija spēs nodrošināt skolās sekmīgu darbu ar paplašināto vērtēšanas sistēmu jau šajā mācību gadā.

Ilma Birzniece, izglītības un zinātnes ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!