• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2005. gada 26. maija likums "Grozījumi Zvejniecības likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījums Latvijas Kriminālprocesa kodeksā

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 26.05.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Zvejniecības likumā

Izdarīt Zvejniecības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 11.nr.; 1997, 22.nr.; 1998, 23.nr.; 2000, 6.nr.; 2001, 23.nr.; 2003, 15., 23.nr.; 2004, 21.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt visā likumā vārdus “Vides valsts inspekcija, Jūras vides pārvalde un reģionālā vides pārvalde” (attiecīgā skaitlī un locījumā) ar vārdiem “Valsts vides dienests” (attiecīgā locījumā) un vārdus “Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūts” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “Valsts aģentūra “Latvijas Zivju resursu aģentūra”” (attiecīgā locījumā).

2. Izslēgt 3.panta otro teikumu.

3. Izteikt 5.panta otro daļu šādā redakcijā:

“(2) Zivju resursu uzskaiti, novērtēšanu, zinātnisko rekomendāciju izstrādi un zivsaimniecisko ekspertīzi pēc valsts vai juridisko un fizisko personu pasūtījuma veic Valsts aģentūra “Latvijas Zivju resursu aģentūra” (turpmāk — Latvijas Zivju resursu aģentūra) vai citas juridiskās personas, kuru statūtos ir paredzēts šāds darbības virziens un kuru pētījumu rezultātus un atzinumus izvērtē Latvijas Zivju resursu aģentūra.”

4. Aizstāt 7.panta pirmajā un otrajā daļā vārdus “Ministru kabineta noteiktajā kārtībā” ar vārdiem “zvejniecību regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā”.

5. Papildināt 10.panta trešo daļu ar teikumu šādā redakcijā:

“Ja pašvaldībām ir nodota zivju resursu pārzināšana ūdeņos, kuri atrodas šo pašvaldību administratīvajā teritorijā, tās izdod licencētās amatierzvejas — makšķerēšanas — saistošos noteikumus par ūdeņiem, kuros ir noteikta zvejas tiesību izmantošana ar īpašām zvejas atļaujām (licencēm).”

6. Izteikt 11.panta ceturto daļu šādā redakcijā:

“(4) Kopējais pieļaujamais nozvejas apjoms Latvijas Republikas iekšējos ūdeņos tiek noteikts saskaņā ar zinātniski pamatotām rekomendācijām, bet teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos — pamatojoties arī uz Eiropas Savienības tiesību aktiem un starptautisko zvejniecības organizāciju rekomendācijām. Kopējais pieļaujamais nozvejas apjoms Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos tiek sadalīts zvejai piekrastē un zvejai aiz piekrastes, nodrošinot Eiropas Savienības tiesību aktos minēto piekrastes zvejas iespēju saglabāšanu un iedalot zvejai piekrastē (iekļaujoties Latvijas Republikai noteiktajā kopējā pieļaujamajā nozvejas apjomā) nozvejas apjomu, kas nav mazāks par iepriekšējā gadā zvejai piekrastē iedalīto nozvejas apjomu, bet mencu zvejai nav mazāks par trim procentiem un reņģu zvejai Baltijas jūrā— par četriem procentiem no Latvijas Republikai noteiktā kopējā pieļaujamā nozvejas apjoma.”

7. Aizstāt 17.panta otrajā daļā vārdus “Zivju resursu pārzinātājs” ar vārdiem “Valsts zivsaimniecības pārvalde”.

8. Papildināt 18.pantu pēc vārdiem “Latvijas Republikas iekšējos ūdeņos” ar vārdiem “un jūras piekrastē”.

9. Izteikt 19.panta pirmo daļu šādā redakcijā:

“(1) Valsts vides dienests ir tiesīgs likumos un zvejniecību regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā veikt zvejas pārbaudi visos Latvijas Republikas ūdeņos (arī privātajos ūdeņos), kontrolēt zivju izkraušanu, kā arī pārbaudīt tirdzniecības un transporta objektus, jebkuras noliktavas un ražošanas telpas, ja ir pamats domāt, ka tiek tirgotas, pārvadātas, uzglabātas vai pārstrādātas nelikumīgi iegūtas zivis, kā arī, ievērojot Eiropas Savienības tiesību aktu prasības, veikt šādu pārbaudi un kontroli uz Latvijas kuģiem, kas zvejo Eiropas Savienības dalībvalstu, trešo valstu un starptautiskajos ūdeņos.”

10. Izteikt 26.panta ceturto daļu šādā redakcijā:

“(4) Zivju resursiem radītos zaudējumus kompensē saimniecisko darbību veicēji, īstenojot zivsaimnieciskajā ekspertīzē noteiktos pasākumus: izlaižot zivju mazuļus vai samaksājot mākslīgi pavairoto mazuļu audzēšanas izdevumus, vai samaksājot kompensāciju par zivju resursiem nodarītajiem zaudējumiem. Hidroelektrostaciju īpašnieki minētos zaudējumus kompensē katru gadu.”

11. Papildināt pārejas noteikumus ar 15. un 16.punktu šādā redakcijā:

“15. Grozījumi 11.panta ceturtajā daļā attiecībā uz nozvejas kvotu noteikšanu piekrastē stājas spēkā 2006.gada 1.janvārī.

16. Konkrēto ūdenstilpju licencētās ama­tier­zvejas — makšķerēšanas — nolikumi, kuri saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par licencētās amatierzvejas — makšķerēšanas — kārtību Latvijas Republikas ūdeņos ir izstrādāti un apstiprināti līdz šā likuma 10.panta trešās daļas grozījumu attiecībā uz pašvaldību izdodamajiem licencētās amatierzvejas — makšķerēšanas — saistošajiem noteikumiem spēkā stāšanās dienai, ir spēkā līdz 2005.gada 31.decembrim.”

Likums Saeimā pieņemts 2005.gada 26.maijā.

Valsts prezidentes vietā
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre

Rīgā 2005.gada 10.jūnijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!