• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Armēnijas Republikas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ārlietu ministrijas valsts sekretāra un Krievijas vēstnieka tikšanos

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Armēnijas Republikas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Trešdien, 8.jūnijā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksandrs Kiršteins un komisijas deputāti tikās ar Armēnijas Republikas Nacionālās sapulces Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Armenu Rustamjanu un viņa vadīto delegāciju.
Tikšanās gaitā pārrunātas Latvijas un Armēnijas divpusējās attiecības un abu valstu ārpolitiskās aktualitātes.
Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Kiršteins informēja par komisijā izskatītajiem jautājumiem, sīkāk stāstot par Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību ratifikāciju un plašajām diskusijām par minoritāšu definīciju, uzsverot, ka konvencijas mērķis ir aizsargāt mazākumtautības. Viņš arī minēja aktualitātes Latvijas un Krievijas robežlīguma noslēgšanā, kā arī deklarācijas totalitārisma nosodīšanai izveidošanu un Eiropas Savienības (ES) konstitūcijas pieņemšanu.
Armēnijas Nacionālās sapulces Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Rustamjans augstu novērtēja šīs vizītes nozīmi Latvijas un Armēnijas savstarpējo attiecību padziļināšanā un pateicās par līdz šim sniegto atbalstu, kā arī uzsvēra, ka Armēnija ir ļoti ieinteresēta Latvijas eirointegrācijas pieredzes pārņemšanā, īpaši saistībā ar likumdošanas piemērošanu ES prasībām. Armēnijas integrēšanās ES varētu palīdzēt atrisināt konfliktus un stabilizēt situāciju Dienvidkaukāza reģionā, kas ir arī pārējo Eiropas valstu interesēs, sacīja Armēnijas delegācijas vadītājs.
Uzskaitot Armēnijas prioritātes aizsardzības un drošības politikā, A.Rustamjans kā galvenās minēja attiecību noregulēšanu ar Turciju (jo pašreiz diplomātiskās pārrunas nenotiek, turklāt Turcija nevēlas atzīt armēņu genocīdu) un Kalnu Karabahas konflikta atrisināšanu ar Azerbaidžānu. Armēnijas pārstāvji stingri uzsvēra konstruktīva politiska dialoga veidošanas nepieciešamību ar kaimiņvalstīm.
Savukārt Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Leopolds Ozoliņš atzīmēja, ka Saeima nodevusi Ārlietu komisijai lēmuma projektu par armēņu genocīdu, un izteica cerību, ka tas tiks apstiprināts.
Sarunas nobeigumā puses pārrunāja Armēnijas ekonomisko attīstību un attiecības ar Gruziju, kā arī armēņu diasporas dzīvi Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!