• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija uzslavē Latvijas Universitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2005., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/110132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšzemes kopprodukts pieaudzis par 7,4 procentiem

Vēl šajā numurā

10.06.2005., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija uzslavē Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte (LU) saņēmusi Eiropas Komisijas atzinību par veiksmīgu iekļaušanos Eiropas vienotajā augstākās izglītības telpā.
Universitāte saņēmusi prestižo Diploma pielikuma Atzinības zīmi. Kā skaidro LU Preses centrs, tas ir apliecinājums, ka augstākās izglītības iestāde sekmīgi izpildījusi vienu no Eiropas vienotās augstākās izglītības telpas veidošanas procesa (Boloņas process) nosacījumiem – visi absolventi jau kopš pagājušā akadēmiskā mācību gada studiju noslēgumā kopā ar diplomu saņem Eiropas vienoto Diploma pielikumu. Diploma pielikuma ieviešana Latvijas Universitātē tika īstenota četros gados.
Diploma pielikuma Atzinības zīmju piešķiršana notika otro reizi, pirmā bija 2003.gadā. Šoreiz no 72 kandidātiem to saņēma 30 Eiropas augstskolas, un tā ir piešķirta uz trim gadiem.
LU ir pirmā lielā augstskola no Baltijas valstīm, kas saņēmusi šo atzinības apliecinājumu. Līdzšinējā Atzinības zīmju piešķiršanas pieredze liecina, ka to galvenokārt saņem vidējas un mazas Eiropas augstskolas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!