• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2000. gada 19. septembra protokola izraksts Nr. 44 "Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.44 izraksts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2000., Nr. 331/333 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10996-latvijas-republikas-ministru-kabineta-sedes-protokola-nr-44-izraksts

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības 2001. gada domstarpību un vienošanās protokols

Vēl šajā numurā

22.09.2000., Nr. 331/333

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 44

Pieņemts: 19.09.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.44 izraksts

Rīgā 2000.gada 19.septembrī

2.§

Par Ministru kabineta 2000.gada 12.septembra sēdes protokollēmumu (prot. Nr.42, 16.§) "Likumprojekts "Par valsts budžetu 2001.gadam""

Apspriešanā piedalījās: I.Bērziņš, M.Segliņš, A.Bērziņš

Nolēma:

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 12.septembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr.42, 16.§) "Likumprojekts "Par valsts budžetu 2001.gadam"" šādus grozījumus:

1. Papildināt 7.punktu aiz vārda "Ministrijām" ar vārdiem "(izņemot Ārlietu ministriju attiecībā uz diplomātiskajām pārstāvniecībām ārvalstīs)".

2. Papildināt 18.punktu aiz vārdiem "Aizsardzības ministrijai" ar vārdiem "un Iekšlietu ministrijai".

33.§

Par budžeta projektā saglabāto finansējumu ministriju un citu institūciju kapitālajiem izdevumiem

Apspriešanā piedalījās: G.Bērziņš, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegto informāciju.

2. Ministrijām, citām centrālajām valsts iestādēm un to pārraudzībā un pakļautībā esošajām budžeta iestādēm:

2.1. divu nedēļu laikā precizēt valsts budžeta pieprasījuma veidlapu Nr.8 "Kustamo un nekustamo īpašumu iegādei un kapitālajam remontam pieprasīto līdzekļu paredzētā izlietojuma atšifrējums pa veidiem un objektiem" atbilstoši Ministru kabineta akceptētajam likumprojektam "Par valsts budžetu 2001.gadam" un iesniegt Finansu ministrijā;

2.2. pēc likuma "Par valsts budžetu 2001.gadam" pieņemšanas precizēt valsts budžeta pieprasījuma veidlapu Nr.8 "Kustamo un nekustamo īpašumu iegādei un kapitālajam remontam pieprasīto līdzekļu paredzētā izlietojuma atšifrējums pa veidiem un objektiem" atbilstoši likumā noteiktajam kapitālo izdevumu apjomam un divu nedēļu laikā iesniegt Finansu ministrijā.

3. Ministrijām, citām centrālajām valsts iestādēm katru gadu reizi ceturksnī (attiecīgā nākamā mēneša 20.datumā) iesniegt Finansu ministrijā informāciju par plānotajām un faktiski veiktajām kapitālajām iegādēm pa kapitālo iegāžu grupām valsts budžeta programmu (apakšprogrammu) sadalījumā un kapitālajiem remontiem sadalījumā pa objektiem.

4. Finansu ministrijai apkopot un triju nedēļu laikā pēc šī protokollēmuma 3.punktā minētajiem termiņiem iesniegt Ministru kabinetā informāciju par ministriju, citu centrālo valsts iestāžu plānotajām un faktiski veiktajām kapitālajām iegādēm pa kapitālo iegāžu grupām valsts budžeta programmu (apakšprogrammu) sadalījumā un kapitālajiem remontiem sadalījumā pa objektiem.

 

34.§

Par budžeta projekta 15. un 16.pielikumā minētajām programmām nepieciešamo finansējumu 2001., 2002.un 2003.gadā (Par ministriju, centrālo valsts iestāžu ilgtermiņa saistībām investīcijām valsts budžeta projektā 2001.gadam)

Apspriešanā piedalījās: G.Bērziņš, I.Sudraba, A.Požarnovs, V.Makarovs, A.Slakteris, K.Pētersone, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai finansu ministra G.Bērziņa sniegto informāciju.

2. Izstrādājot likumprojektu "Par valsts budžetu 2002.gadam", Finansu ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju izskatīt iespēju paredzēt finansējumu programmām "Hroniskas nieru mazspējas slimnieku ārstēšana ar hemodialīzi" un "Bērnu — kardioloģisko pacientu — agrīnā diagnostika un ārstēšana".

3. Finansu ministrijai kopīgi ar ministrijām un centrālajām valsts iestādēm reizi pusgadā iesniegt Ministru kabinetā informāciju par investīciju projektu īstenošanu, kuriem paredzētas ilgtermiņa saistības.

38.§

Par finansējuma sadalījumu 2001.gadam veicamo pasākumu prioritāšu realizācijai integrācijai Eiropas Savienībā

Apspriešanā piedalījās: A.Požarnovs, V.Makarovs, G.Bērziņš, A.Slakteris, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai informāciju par nepieciešamību prioritāti "Lauksaimniecības skaitīšana" īstenot jau 2001.gadā.

2. Finansu ministrijai kopīgi ar Zemkopības ministriju sagatavot priekšlikumus par nepieciešamā finansējuma sadalījumu prioritātes "Lauksaimniecības skaitīšana" pasākumu īstenošanai, paredzot arī attiecīgu grozījumus sagatavošanu likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam".

3. Pieņemt zināšanai labklājības ministra A.Požarnova sniegto informāciju.

4. Lai izskatītu iespēju paredzēt līdzekļus Valsts darba inspekcijai ar 2001.gadu tirgus uzraudzības struktūrvienības darbības nodrošināšanai, kā prioritātes integrācijai Eiropas Savienībā "Tirgus uzraudzības sistēmas pilnveidošana lietošanas stadijā esošo darba vietās izmantojamo iekārtu jomā" aktivitāšu realizēšanai laboratorisko pārbaužu un standartu tulkošanas jomā, Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju izvērtēt šīs programmas īstenošanas iespējas esošajās iestādēs un, ja nepieciešams, jautājumu atkārtoti izvērtēt vienlaikus ar likumprojekta "Par valsts budžetu 2001.gadam" izskatīšanu Ministru kabinetā pirms tā izskatīšanas Saeimā 2.lasījumā.

59.§

Likumprojekts "Par valsts budžetu 2001.gadam"

Apspriešanā piedalījās: G.Bērziņš, I.Sudraba, V.Makarovs, A.Požarnovs, A.Bērziņš

Nolēma:

1. Akceptēt iesniegto likumprojektu.

2. Finansu ministrijai precizēt likumprojekta 9.panta redakciju, tehniski precizēt likumprojekta tekstu atbilstoši šī protokola lēmumiem, anotāciju un paskaidrojumus un iesniegt Valsts kancelejā līdz š.g. 22.septembrim.

3. Finansu ministrijai kopīgi ar iesaistītajām ministrijām precizēt nepieciešamo finansējumu saistībā ar 2000.gada PHARE projektiem, kā arī citiem Eiropas Savienības projektiem.

4. Saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu" 3.panta 3.daļas 1.punktu atļaut Aizsardzības ministrijai slēgt līgumu par valsts pasūtījumu ar Tulkošanas un terminoloģijas centru, lai nodrošinātu valsts aizsardzībai un integrācijai Eiropas Savienībā vajadzībām nepieciešamos tulkojumus 2000.gadā par summu 66975 lati.

5. Finansu ministrijai kopīgi ar Aizsardzības ministriju un Eiropas integrācijas biroju precizēt likumprojekta "Par valsts budžetu 2001.gadam" Aizsardzības ministrijas programmu "Starptautiskā sadarbība un piedalīšanās starptautiskajās operācijās", izveidojot apakšprogrammu "Tulkošana un terminoloģija" un paredzot tās finansējumu 252000 latu apmērā.

6. Eiropas integrācijas birojam mēneša laikā sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā grozījumus Tulkošanas un terminoloģijas centra nolikumā, paredzot, ka Tulkošanas un terminoloģijas centrs nodrošina tulkojumus valsts aizsardzības vajadzībām.

7. Noteikt, ka ar valsts budžeta projektu saistīti ministriju papildu priekšlikumi Ministru kabineta sēdē vairs netiek skatīti.

8. Iesniegšanai Saeimā sagatavoto valsts budžeta likumprojektu (budžeta likumprojektu paketi) 2001.gadam un valsts budžeta likumprojekta (budžeta likumprojektu paketes) 2001.gadam paskaidrojumus izskatīt Ministru kabineta sēdē š.g. 25.septembrī.

9. Noteikt, ka Saeimā ar budžeta projektu saistītus priekšlikumus no valdības puses iesniedz tikai Ministru kabinets.

66.§

Par projekta "Kompleksā graudu pārstrāde degvielas un pārtikas etilspirtā" iekļaušanu Valsts investīciju programmā 2000.gadam

Apspriešanā piedalījās: A.Slakteris, U.Osis, A.Gorbunovs, G.Bērziņš, V.Makarovs, A.Kalvītis, J.Krūmiņš, A.Bērziņš)

Nolēma:

1. Konceptuāli atbalstīt Zemkopības ministrijas iesniegto projektu "Kompleksā graudu pārstrāde degvielas un pārtikas etilspirtā".

2. Ekonomikas ministrijai iekļaut šo projektu 2000.gada Valsts investīciju programmas projektu sarakstā.

3. Finansu ministrijai sagatavot priekšlikumus par attiecīgajiem grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 2000.gadam", paredzot šim projektam valsts galvojumu 8,93 milj. latu apmērā.

 

Ministru prezidents A.Bērziņš

Valsts kancelejas direktore G.Veismane

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!