• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Luksemburgas premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.06.2005., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Valerī Žiskāra d'Ēstēna

Vēl šajā numurā

07.06.2005., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Luksemburgas premjerministru

Piektdien, 3.jūnijā, Luksemburgā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ES prezidentu – Luksemburgas premjerministru Žanu Klodu Junkeru.
Īsi pirms tikšanās notikušajā preses konferencē Luksemburgas premjerministrs Ž.K.Junkers pateicās Latvijai par ratificēto ES konstitucionālo līgumu un minēja Latviju kā pozitīvu paraugu visām tām dalībvalstīm, kurām vēl priekšā lemšana par ES konstitucionālo līgumu.
Divpusējās tikšanās reizē pārrunāti ES aktuālie jautājumi: ES Finanšu perspektīva 2007.– 2013.gadam un ES konstitucionālā līguma ratifikācijas gaita pēc Francijas un Nīderlandes negatīvā balsojuma referendumā. Plānots, ka šā gada 16.un 17.jūnija Eiropadomes sēdē tie būs galvenie dienaskārtības jautājumi, par kuriem būs jāpanāk valstu vadītāju politiska vienošanās.
Pārrunājot Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam, premjerministri vienojās par principiem, kā tiks veidotas iemaksas un kā veidosies budžets. A.Kalvītis atzinīgi novērtēja Luksemburgas 19.maija priekšlikumus attiecībā uz vienošanos par Finanšu perspektīvu. Ministru prezidents uzsvēra, ka mūsu valstij nozīmīgi principi ir aktuālākā statistika un individuālie izaugsmes rādītāji un ka Latvija vienlaikus atbalsta prezidentūras piedāvājumu ņemt vērā dalībvalstu individuālās izaugsmes prognozes.
Tikšanās gaitā abas puses atzīmēja, ka gan Latvijai, gan arī pārējām dalībvalstīm ir būtiski panākt vienošanos līdz 16.–17.jūnija Eiropadomes sēdei par Finanšu perspektīvas principiem.
Sarunas gaitā pārrunāti arī ES konstitucionālā līguma jautājumi. Abi valdību vadītāji uzsvēra, ka visām valstīm ir jādod tiesības izteikt viedokli par ES konstitucionālo līgumu un ratifikācijas procesi jāturpina.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!