• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2005., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saliksim punktus uz "i"

Vēl šajā numurā

02.06.2005., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Berliner Zeitung”: “Pašlaik ES piedzīvo politisku krīzi un skaidrāk ir saskatāms varas vakuums. Tajā svarīgākajos posteņos atrodas vājas personas. Komisija sastāv no individuālistiem, kuri vairāk strādā cits citam blakus, nevis kopā... Berlīnē, Parīzē, Londonā, Romā un Varšavā ir gaidāma varas maiņa. Vācijas un Francijas duets, kas reiz sevi pamatoti uzskatīja par Eiropas integrācijas motoru, tagad ir parūpējies par stagnāciju paplašinātajā Savienībā.”

Parīzē izdotais “The International Herald Tribune”: “Polijā uzskata – Francijai nepatīk, ka dažas no jaunajām valstīm negrib pieņemt tās vadību, ungāri domā, ka Rietumeiropa vaino Austrumeiropu, bet patiesībā vienkārši negrib nostāties aci pret aci ar reformu nepieciešamību, latvieši saka: dažas vecās dalībvalstis vaino desmit jauno valstu pievienošanos savās ekonomiskajās neveiksmēs”.

Vācu “Der Spiegel”: “Referendumā par ES konstitūciju francūži izmēģināja dubulto tautas sacelšanos – pret pašu valdošo eliti un zināmo priekšstatu par Eiropu... Tā kā Francija nevar atteikties no Eiropas un Eiropa no Francijas, Parīzei un Briselei tagad jāapsver, kā tām apvienot savas atšķirīgās intereses. Francija ir slima. Tā cieš no hroniska bezdarba, lejupslīdošas ekonomikas, sociālajiem drudža viļņiem un bailēm no neiegrožota liberālisma. Tagad pacients draud inficēt arī citus. Vienīgais, ko Francija joprojām var eksportēt, ir neveiksmes.”

Parīzē izdotais “The International Herald Tribune”: “Francijas balsojums ir tikai viens no simptomiem, kas norāda uz būtisku tendenci – šķiet, eiropieši Eiropas integrāciju vairāk uztver kā problēmu, nevis savu rūpju atrisinājumu. Ir zudusi pārliecība par ekonomisko augšupeju kā vienu no ES stūrakmeņiem, un Vācijas ekonomikā, kas ir viena no centrālajām ES, notiek lejupslīde. ES nākotne un eiras ilgtermiņa stabilitāte būs atkarīga no tā, vai Eiropas “kodols” spēs kļūt par aktīvu un dzīvu tirgu, un šis jautājums ir nozīmīgāks par Francijas un Nīderlandes referenduma balsojumiem.”

ASV “The Washington Times”: “Francijas prezidents Žaks Širaks nosaucis savu tuvo sabiedroto Dominiku Vilpēnu, asu ASV vadītā kara Irākā kritiķi, kā jauno premjerministru. Širaks solījis, ka Vilpēna valdība dos “jaunu un spēcīgu impulsu valdības darbībai”. Vilpēna iecelšana tika kritizēta Parīzē un vēsi uzņemta ASV.”

Zviedrijas “Dagens Nyheter” – lielākā liberālā laikraksta – ceļojuma pielikumā plaša publikācija veltīta tūrisma iespējām Jūrmalā un Kurzemē. Publikācija papildināta ar vairākām krāšņām fotogrāfijām un informāciju par iespējām ceļot no Zviedrijas uz Latviju. Tūrisma iespējas Latvijā pārsvarā atspoguļotas ļoti pozitīvi. Publikācijas autors Jūhans Ēbergs savas izpētes gaitas sācis Jūrmalā, no turienes pārvietojies uz Slīteres Nacionālo parku, pēc tam uz Ventspili, beidzot savu braucienu Liepājā.

Pēc Ārlietu ministrijas Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!