• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 24. maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2005., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109491

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 27. maijā

Vēl šajā numurā

02.06.2005., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 24. maijā

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre:
– tikās ar Taizemes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Čitriju Pintongu (Chitriya Pinthong).
– tikās ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nagorpičaju Sikkanderu (Nagoorpichai Sikkander).

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns:
– tikās ar Lietuvas Republikas Seima Ekonomikas komisijas pārstāvjiem.

Aizsardzības un iekšlietu komisija:
– uzklausīja ģenerālprokurora J.Maizīša un Prokuratūras Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka V.Burkāna informāciju par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu un par kontroles dienesta darbību un nolēma turpināt skatīt šo jautājumu rudens sesijā, kā arī sekot līdzi grozījumiem Krimināllikumā;
– uzklausīja Aizsardzības ministrijas Aizsardzības politikas un plānošanas departamenta direktora A.Viļumsona, Aizsardzības ministrijas Plānu kontroles un analīzes nodaļas vecākās referentes D.Baranovas, NBS štāba Kaujas atbalsta pārvaldes priekšnieka majora E.Leščinska, Tieslietu ministrijas Administratīvo un krimināltiesību departamenta juriskonsulta U.Rudzika, Latvijas Policijas akadēmijas Policijas tiesību un speciālās taktikas katedras asociētā profesora J.V.Mustes, Latvijas Policijas akadēmijas Policijas tiesību un speciālās taktikas katedras galvenā speciālista A.Rozova, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Pretterorisma vienības “Omega” priekšnieka J.Grabovska un Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 6.nodaļas priekšnieka J.Lazdiņa informāciju par nesprāgušas munīcijas neitralizācijas problēmām, to risinājumu, par sprāgstvielu pieejamību un par latento noziedzību šajā jomā, kā arī nolēma atbildīgajām ministrijām nosūtīt vēstuli ar lūgumu apkopot informāciju, izpētīt likumdošanu šajā jomā un aicināt Ministru kabinetu izstrādāt plānu par nesprāgušas munīcijas savākšanu.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:
– strādāja ar likumprojekta “Publisko izklaides un svētku pasākumu drošības likums” sagatavošanu 3.lasījumam.

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija:
– skatīja likumprojektu “Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā” 2.lasījumam;
– pieņēma zināšanai Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta pārstāvju informāciju par “Plānu koncepcijas par bērnu tiesību aizsardzību internetā īstenošanai” un nolēma šo jautājumu skatīt nākamajā sesijā.

Dzimumu līdztiesības apakškomisija:
– iepazinās ar Latvijas Tūkstošgades attīstības mērķa ziņojumu “Kā dzīvosim Latvijā 2015.gadā?”.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:
– izbraukuma sēdē iepazinās ar mācību centra “BUTS” darbu un uzklausīja mācību centra “BUTS” valdes priekšsēdētāja I.Stabrvska, direktora P.Zaļmeža un Latvijas Pieaugušo un profesionālās izglītības asociācijas valdes priekšsēdētāja G.Tomsona priekšlikumus profesionālās izglītības tiesisko aspektu risinājumiem.

Latvijas nākotnes attīstības apakškomisija:
– uzklausīja UNDP biroja Latvijā vadītājas I.Paulovičas, sabiedrisko attiecību vadītājas L.Bisenieces un programmas vadītājas I.Kundas prezentāciju par Latvijas Tūkstošgades attīstības mērķa ziņojumu “Kā dzīvosim Latvijā 2015.gadā?”.

Sporta apakškomisija:
– izskatīja Bauskas rajona sporta pedagogu un treneru vēstuli par izdienas pensiju piešķiršanu sporta pedagogiem un treneriem un nolēma neatbalstīt ierosinājumu piešķirt izdienas pensijas sporta pedagogiem un treneriem, kā arī ieteica izstrādāt citus priekšlikumus šī jautājuma sakārtošanai.

Juridiskā komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījums Krimināllikumā”;
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā”;
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā kā steidzamu likumprojektu “Grozījums Latvijas Kriminālprocesa kodeksā”;
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Par Līgumu par Konstitūciju Eiropai”.

Sociālo un darba lietu komisija:
– pieņēma zināšanai Bērnu un ģimenes lietu ministrijas pārstāvju informāciju par Rīcības plānā koncepcijas “Valsts un ģimenes politika” īstenošanai 2004.–2013.gadam paredzēto pasākumu izpildi;
– uzklausīja Bērnu un ģimenes lietu ministrijas pārstāvju informāciju par Uzturlīdzekļu garantiju fonda darbības nodrošināšanu un piešķirto līdzekļu apsaimniekošanu un nolēma lūgt ministriju sagatavot papildu informāciju.

Veselības aizsardzības apakškomisija:
– uzklausīja Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktora A.Čivča, Latvijas Infektoloģijas centra direktores B.Rozentāles, AIDS profilakses centra direktora vietnieces I.Upmaces un sabiedrisko organizāciju “AGIHAS” un “DIA–LOGS” pārstāvju informāciju par situāciju HIV/AIDS jomā Latvijā: saslimstību, ārstēšanu, profilaksi, finansēšanu un NVO līdzdalību problēmas risināšanā.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījums likumā “Par arhīviem””.

Pašvaldību darbību reglamentējošo likumu izstrādes apakškomisija:
– strādāja ar likumprojekta “Grozījumi Administratīvi teritoriālās reformas likumā” sagatavošanu 2.lasījumam.

Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisija:
– uzklausīja Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra E.Rinkēviča informāciju par Aizsardzības ministrijas korupcijas novēršanas un apkarošanas plānu 2005.gadam.

Mandātu un iesniegumu komisija:
– iepazinās ar Ģenerālprokuratūras atbildi par lietas izskatīšanas rezultātiem.

Deputātu ētikas kodeksa izstrādes apakškomisija:
– izskatīja Deputātu ētikas kodeksa projektu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!