• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgā tiksies tūrisma uzņēmēji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2005., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Administratorus izraudzīs pēc nejaušības principa

Vēl šajā numurā

01.06.2005., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgā tiksies tūrisma uzņēmēji

3. un 4. jūnijā Rīgā uz starptautisku tikšanos pulcēsies Starptautiskās viesnīcu un restorānu asociācijas (IH&RA) valde un nacionālo asociāciju izpildinstitūciju locekļi. Savukārt 4. jūnijā notiks Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas rīkotā starptautiskā konference, kas veltīta “viesmīlības industrijas” attīstības tendencēm pasaulē.

Jūnija sākumā paredzēti vairāki Latvijas tūrisma biznesam nozīmīgi pasākumi. IH&RA ir vienīgā organizācija, kas īsteno tūrisma industrijas intereses pasaules mērogā. 3.jūnijā sāksies IH&RA kārtējā Nacionālo viesnīcu un restorānu asociāciju izpildinstitūciju padomes (NACE) tikšanās, bet nākamajā dienā to turpinās IH&RA direktoru padomes tikšanās.
Abas padomes tiekas tikai divas reizes gadā, kad nacionālās lobisma organizācijas pulcējas slēgtā forumā, lai diskutētu par tendencēm un stratēģiju variantiem viesnīcu un restorānu industrijā. Šādas tikšanās iecerētas, lai formulētu attieksmi pret starptautisko organizāciju uzspiesto regulēšanu, standartizāciju un likumdošanas aktiem, kuri traucē viesnīcu un restorānu biznesam.
NACE direktors Florians Hjū norādīja, ka jāveido jauna taktika, lai viesnīcu un restorānu uzņēmumi spētu izdzīvot globalizācijas ietekmētā pasaulē. “Mūsu industrijai nepieciešama vienota nostāja – tas ir iemesls, kāpēc mums ir NACE padome un kāpēc mēs ļaujam IH&RA mūs aizstāvēt,” sacīja F.Hjū. Rīgā padome iztirzās tūrisma industrijā aktuālos jautājumus, piemēram, autortiesību un blakustiesību maksājumu pieaugumu un viesnīcu preču zīmju ļaunprātīgu izmantošanu elektroniskajā tirdzniecībā.
4.jūnijā notiks starptautiska viesnīcu industrijas konference “Kā veicināt viesnīcu un restorānu integrāciju, sekojot pasaules viesmīlības industrijas attīstības tendencēm”. Lektori būs viesnīcu un restorānu nozares pārstāvji no Latvijas, ASV, Francijas, Izraēlas un Jordānijas. Konferenci atklās un ar lasījumu uzstāsies Starptautiskās viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Džons Bells.
Kā pavēstīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Jenzis, diskusiju tēmas varētu skart tūrismam šobrīd svarīgos jautājumus – vienotu standartu ieviešanu tūrisma pakalpojumiem, autortiesību un blakustiesību maksas, kā arī smēķēšanas aizlieguma radītās problēmas viesnīcu biznesā. Šie jautājumi ir būtiski arī Latvijas viesnīcu un restorānu īpašniekiem – piemēram, šobrīd notiek sarunas ar autoru un izpildītāju interešu pārstāvības organizācijām par likumdošanas normām attiecībā uz audioierakstu atskaņošanu viesnīcu telpās.
Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Uldis Vītoliņš sacīja, ka šādi pasākumi ir lieliska iespēja Latvijas uzņēmējiem piesaistīt jaunus investorus un lielāku skaitu “biznesa tūristu”. U.Vītoliņš norādīja: “Mūsu reģions ar šādām aktivitātēm pievērsīs sev lielāku uzmanību, un tas sniegs iespējas jauna kapitāla ieplūšanai.” Turklāt informācija par pasaules tendencēm paplašinās Latvijas tūrisma darījumu vadītāju zināšanas.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!