• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Somijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109266

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas valsts oficiālo nostāju holokausta sakarā

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Somijā

26. un 27.maijā ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš darba vizītē apmeklēja Somiju. Ekonomikas ministrs iepazinās ar Somijas pieredzi, sniedzot valsts atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un inovāciju ieviešanai biznesā. Ekonomikas ministrs uzskata: lai veicinātu konkurētspējīgas un zināšanās pamatotas ekonomikas attīstību Latvijā, ļoti svarīgi ir turpināt darbu uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, vienlaikus veicinot jaunu tehnoloģiju attīstību un to izmantošanu uzņēmējdarbībā. Somija ir viena no tām pasaules valstīm, kur valsts politika tehnoloģisku uzņēmumu atbalstīšanā bijusi īpaši veiksmīga.
Ceturtdien, 26.maijā, K.Kariņš apmeklēja Oulu pilsētas Tehnoloģisko parku, kurā tikās ar parka direktori Paulīnu Pikujemsē un iepazinās ar parka darbību. Lai veidotu ciešāku sadarbību un pieredzes apmaiņu tehnoloģisko parku veiksmīgai darbībai, ekonomikas ministrs aicināja P.Pikujemsē apmeklēt Latviju. Šajā dienā ekonomikas ministrs tikās arī ar pilsētas domes pārstāvjiem, kā arī Oulu universitātes rektoru Lauri Lajunenu, kur tika iepazīstināts ar somu pieredzi universitātes, pašvaldības, zinātnieku un uzņēmēju sadarbībā inovāciju jomā.
Vizītes ietvaros ekonomikas ministrs apmeklēja aģentūru “Finnvera” un tikās ar tās izpilddirektoru Marku Mekinenu. “Finnvera” ir finanšu aģentūra valsts īpašumā, un tās darbības mērķis ir atbalsts mazo un vidējo uzņēmumu, reģionu attīstībai un somu uzņēmumu eksportspējas veicināšanai.
Piektdien, 27.maijā, K.Kariņš tikās ar Somijas Eiropas Savienības lietu, ārējās tirdzniecības un attīstības ministri Paulu Lehtomaki, kā arī ar Somijas tirdzniecības un rūpniecības ministru M.Pekarinenu. Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu turpmāko ekonomisko sadarbību un pieredzes apmaiņu inovāciju jomā. Lai turpinātu veiksmīgi iesākto dialogu, ekonomikas ministrs aicināja Somijas tirdzniecības un rūpniecības ministru apmeklēt Latviju.
Ekonomikas ministrs apmeklēja arī FINPRO asociāciju un tikās ar tās prezidentu Tapani Kaskealu Helsinkos. FINPRO ir asociācija, kura apvieno somu uzņēmumus un kuras darbības mērķis ir atbalsts Somijas uzņēmumiem atrast vēlamo sadarbības modeli un virzību starptautiskajā tirgū, realizējot valsts un privātās partnerības principus.
Darba vizītes ietvaros K.Kariņš apmeklēja Nacionālo tehnoloģiju aģentūru TEKES, kur tikās ar tās izpilddirektoru Petri Peltonenu. TEKES ir valsts aģentūra, kura finansē un organizē pētījumus un veicina tehnoloģiju attīstību Somijā. Šī aģentūra finansē rūpnieciskos zinātniskās pētniecības projektus. Tikšanās laikā ministrs tika iepazīstināts ar aģentūras darbības principiem un sadarbības modeli starp uzņēmējiem un zinātniekiem.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!