• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos Ķīnā ar Latvijas uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Padomes Sporta departamenta vadītāja vizīti Rīgā

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos Ķīnā ar Latvijas uzņēmējiem

Ārlietu ministrs Artis Pabriks oficiālās vizītes laikā Ķīnā 27. maijā tikās ar uzņēmēju delegāciju no Latvijas, kas ieradušies vairāku dienu vizītē Ķīnā, lai izvērtētu biznesa attīstības iespējas. Uzņēmēju delegāciju organizējusi Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera. Ministrs apsveica klātesošos uzņēmējus arī ar tikko noslēgto sadarbības līgumu starp Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Šanhajas Starptautisko tirdzniecības palātu un izteica cerību, ka tas ļaus nākotnē veidot daudz dinamiskākus biznesa sakarus starp abām valstīm.
Artis Pabriks sarunā ar uzņēmējiem uzsvēra, ka Ķīna ir stratēģiski nozīmīgs Latvijas ekonomiskās sadarbības partneris Āzijas reģionā. Abām valstīm ir liels sadarbības potenciāls, tomēr šajā jomā vēl ir daudz darāmā. Arī tiekoties ar Ķīnas ārlietu ministru, Šanhajas un Guiliņas pilsētu mēriem un pārrunājot abu valstu tirdzniecības tranzīta un investīciju projektus, ministrs guvis pārliecību, ka Ķīnas pusei ir patiesa interese par saišu stiprināšanu ar Latviju. Kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā Ķīnas uzņēmēji Latviju vērtē kā pievilcīgu investīciju vietu ar izdevīgu ģeogrāfisko stāvokli un infrastruktūru, kas ļauj attīstīt sadarbību tranzīta jomā, apliecināja ministrs.
Vienlaikus Artis Pabriks aicināja Latvijas uzņēmējus aktīvāk izvērtēt biznesa iespējas ar Ķīnu un norādīja, ka Latvijas vēstniecība Pekinā var palīdzēt ieinteresētajiem uzņēmējiem “bruģēt ceļu” uz Ķīnas tirgu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!