• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atjaunojamās enerģijas izmantošanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.05.2005., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109256

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par EP lomu masu iznīcināšanas ieroču izplatības ierobežošanā

Vēl šajā numurā

31.05.2005., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atjaunojamās enerģijas izmantošanu Latvijā

27.maijā Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (Nāciju Eiropas grupa) piedalījās Eiropas enerģētikas foruma izbraukuma sēdē Islandē par atjaunojamās enerģētikas izmantošanu.
Foruma ietvaros I.Vaidere piedalījās diskusijās par fosilā kurināmā (naftas, gāzes, ogļu) aizvietošanu ar atjaunojamiem enerģijas veidiem, kā izmantošanā Islandē ir gan dabas dotas priekšrocības, gan arī ievērojama pieredze. Forumā īpaša uzmanība pievērsta ūdeņradim un arī citiem atjaunojamās enerģijas avotiem kā daudzsološiem turpmākiem enerģijas avotiem.
Bijusī vides valsts ministre Inese Vaidere atzina, ka Latvijas valdībai ir jāpievērš lielāka uzmanība atjaunojamās enerģētikas izmantošanai valstī, tādējādi sniedzot ieguldījumu vides kvalitātes uzlabošanā, kā arī mazinot valsts enerģētisko atkarību no izejvielu importa no Krievijas.
Deputāte Inese Vaidere uzskata, ka Latvijā perspektīvi varētu būt arī pētījumi un pilotprojekti enerģijas iegūšanā no ogļskābās gāzes izmešiem.

Jānis Aizsalnieks, Eiropas Parlamenta deputātes I.Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!