• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nogrimis Latvijas zvejas kuģis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2005., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/109130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 27. maijā

Vēl šajā numurā

27.05.2005., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nogrimis Latvijas zvejas kuģis

Aizvakar, 25. maijā, Jūras spēku Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju no Lielbritānijas Krasta apsardzes, ka Atlantijas okeānā, 200 jūras jūdzes no Kanādas krastiem uz zvejas kuģa “Gideon” izcēlies ugunsgrēks. Zvejas kuģis kuģojis ar Latvijas karogu, un uz borta atradās 15 cilvēku.

KUGIS.PNG (100002 bytes)
Grimstošo zvejas kuģi aizvakar nofotografēja no kuģa “Queen Mary 2”. Jūras spēku Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs uzņēmumu saņēma caur satelītsistēmu

Lielbritānijas Krasta apsardze ziņoja, ka kuģa mašīntelpā izcēlies ugunsgrēks. Tika atvērti kingstoni, un kuģī sāka ieplūst ūdens. Ūdens atsūknēšanas ierīces nav spējušas atsūknēt ieplūdušo ūdeni, un kuģis sācis grimt, skaidro Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta (KAD) sabiedrisko attiecību virsniece Vita Ļebedeva.
Glābšanas darbu vadību pārņēma Kanādas Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs.
Pēc mūsu koordinācijas centra rīcībā esošās informācijas, netālu no avārijas vietas tobrīd atradās Islandes zvejas kuģis “Peter Johanson”, kas evakuēja Latvijas kuģa komandu. Uz tā nebija vietas apkalpes izvietošanai, tāpēc zvejnieki tika pārcelti uz garāmbraucošo inspekcijas kuģi “Jean Charcot”. Cilvēku meklēšanu un glābšanu no gaisa koordinēja Kanādas Krasta apsardzes lidmašīna.
Avarējušā kuģa apkalpe ir internacionāla: pieci jūrnieki no Latvijas, pieci no Lietuvas, trīs no Islandes un divi no Baltkrievijas, liecina Satiksmes ministrijas sniegtās ziņas. Neviens no “Gideon” apkalpes locekļiem nav cietis. Nelaimes gadījums tiks izmeklēts.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!