• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Kentuki tekstilmozaīku izstādi Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2005., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājai

Vēl šajā numurā

26.05.2005., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Kentuki tekstilmozaīku izstādi Rīgā

VIKE.PNG (103677 bytes)
Vakar, 25. maijā, Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā: Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un ASV vēstniece Ketrīna Toda Beilija
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Trešdien, 25.maijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc ASV vēstnieces Latvijā Ketrīnas Todas Beilijas ielūguma apmeklēja izstādi „Tradicionālās un laikmetīgās tekstilmozaīkas no Kentuki” Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā.
Pēc Kentuki tekstilmozaīku izstādes apskates Latvijas prezidente žurnālistiem pastāstīja, ka šis Ziemeļamerikas tautas mākslas veids viņu personiski interesē jau sen. Viņa atzina, ka tekstilmozaīkas ir tautas māksla šā vārda visdziļākajā nozīmē. To darināšana pilda divējādu lomu – tā ir gan skaista tradīcija, kas ļauj sievietēm sanākt kopā un rast savstarpēju atbalstu, gan arī tās rezultāts – tekstilmozaīkas segas – ir skaistas un praktiski izmantojamas mājsaimniecībā. Šī Kentuki darinājumu izstāde Rīgā ir apliecinājums draudzīgām un ciešām ASV un Latvijas attiecībām.
ASV vēstniece Ketrīna Beilija ar šo izstādi vēlas veidot ciešākas sadarbības saites starp ASV un Latviju, tādējādi palīdzot arī latviešu amatniekiem piedāvāt savus darbus plašākai auditorijai.
Izstādi atklāja šā gada 5. maijā. ASV prezidenta Džordža Buša vizītes laikā Rīgā, to apmeklēja arī ASV pirmā lēdija Lora Buša.
Tekstila mozaīkas nāk no Kentuki štata Mākslas un amatniecības muzeja, kura mērķis ir popularizēt vietējo amatnieku darbus. Šis muzejs ir dibināts 1981. gadā kā nevalstiska organizācija, kas uztur Kentuki mākslas un amatniecības tradīcijas, kā arī māca tālāk senās prasmes jaunajiem amatniekiem un arī plašākai publikai.
Divdesmit gadu laikā Kentuki štata Mākslas un amatniecības muzejs ir atbalstījis vairāk nekā 400 mākslinieku, un dažādās muzeja izglītības programmās piedalījušies aptuveni pusmiljons skolēnu. Muzeja galerijā vienlaikus pārdošanā ir ap 200 dažādu mākslinieku un amatnieku darbu, sākot no tautas amatnieku izstrādājumiem un beidzot ar mēbelēm.

ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!