• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Šrilankas sadarbības iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2005., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Taizemes sadarbības iespējām

Vēl šajā numurā

26.05.2005., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Šrilankas sadarbības iespējām

Otrdien, 24.maijā, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke tikās ar Šrilankas Demokrātiskās Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Nagorpičaju Sikkanderu, kas bija ieradies Rīgā akreditācijas vizītē.
Šrilankas vēstnieks pateicās par Latvijas iedzīvotāju atsaucību un atbalstu sakarā ar cunami viļņa izsauktajiem postījumiem, kā rezultātā Šrilankā gāja bojā ap 40 000 iedzīvotāju un 500 000 palika bez pajumtes.
Pārrunātas arī Latvijas un Šrilankas attiecību tālākās veidošanas perspektīvas. Puses bija vienisprātis, ka ir jāstrādā pie līgumtiesiskās bāzes veidošanas, jo tas radītu labu pamatu sadarbībai, īpaši ekonomikā un kultūrā.
Vēstnieks atzīmēja, ka Šrilankas jaunieši labprāt izvēlas Latvijas augstskolas medicīnas studijām, jo to kvalitāte ir augsta un izglītību iespējams iegūt angļu valodā. Tas ļauj ātri sākt praksi dzimtenē. Pašlaik trijās Latvijas augstskolās mācās 91 students no Šrilankas.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!