• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Glābšanas helikopteram izraudzīts Uzvaras parks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108891

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā novērst slimību draudus

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Glābšanas helikopteram izraudzīts Uzvaras parks

Rīgā, Uzvaras parka teritorijā, uz dienvidrietumiem no pieminekļa, būs nosēšanās laukums glābšanas helikopteram. Tas būs jau otrais galvaspilsētā.

HELIKOPTERS.PNG (124263 bytes)
Vakar glābšanas helikopters nosēdās Uzvaras parka teritorijā Rīgā. Tas bija treniņš, lai pilnveidotu dažādu dienestu operatīvo sadarbību lidaparāta nosēšanās vietā un pilnveidotu prasmes rīkoties nelaimes gadījumos un ārkārtas situācijās
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Jaunais laukums nepieciešams, lai vajadzības gadījumā lidaparāti varētu nosēsties iespējami tuvu Pārdaugavā izvietotajām daudzprofilu slimnīcām.
Par šāda laukuma trūkumu spriests, arī gatavojoties ASV prezidenta vizītei Rīgā. Kā atgādina Katastrofu medicīnas centrs, atzīts, ka pilsētas centrā faktiski nav noteikta helikoptera nosēšanās vieta, kas paredzēta meklēšanas un glābšanas darbu un neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai ikdienā un ārkārtējās medicīniskās situācijās.
Apzinot iespējamās nosēšanās vietas Daugavas kreisajā krastā, par piemērotāko atzīts brīvs laukums Uzvaras parkā. Rīgas dome piekritusi, ka speciālistu nolūkoto vietu var izmantot iecerētajam mērķim.
Tas ir optimāls risinājums, uzskata KMC. Vietu var iekārtot, pateicoties sadarbībai ar Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēkiem, Rīgas pilsētas Galveno policijas pārvaldi un Rīgas Pašvaldības policiju, Rīgas domi un Civilās aviācijas administrāciju.
Atgādinām, ka gada sākumā pie klīniskās slimnīcas “Gaiļezers” atklātais helikoptera nosēšanās laukums jau izmantots smagi cietušu pacientu operatīvai nogādāšanai slimnīcā. Tagad helikopters varēs nolaisties arī tuvāk Rīgas centra un Pārdaugavas slimnīcām.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!