• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2005. gada 18. maija lēmums Nr. 110 "Par Noteikumiem par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršanu un elektronisko sakaru komersantu darbības apturēšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2005., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/108838

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.111

Par Noteikumiem par privātā elektronisko sakaru tīkla pieslēgšanu publiskajam elektronisko sakaru tīklam

Vēl šajā numurā

25.05.2005., Nr. 82

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 110

Pieņemts: 18.05.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.110

Rīgā 2005.gada 18.maijā (prot. Nr.24(233), 7.p.)

Par Noteikumiem par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršanu un elektronisko sakaru komersantu darbības apturēšanu

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likuma 17.panta pirmo daļu un pamatojoties uz likuma “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” 9.panta otro daļu un Elektronisko sakaru likuma 8.panta otro daļu un 33.panta pirmo daļu,

padome nolemj:

1. Apstiprināt Noteikumus par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršanu un elektronisko sakaru komersantu darbības apturēšanu (pielikumā).

2. Noteikt, ka šī lēmuma 1.punktā paredzētie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Lēmums stājas spēkā ar tā pieņemšanas brīdi.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja I.Šteinbuka

 

Apstiprināti

ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes

2005.gada 18.maija lēmumu Nr.110 (prot. Nr.24(233), 7.p.)

Noteikumi par vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršanu un elektronisko sakaru komersantu darbības apturēšanu

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 33.panta pirmo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršanas un elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanas vai elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanas kārtību pārkāpumu gadījumā un elektronisko sakaru komersantu darbības apturēšanu.

2. Šie noteikumi ir saistoši elektronisko sakaru komersantiem, kuri nodrošina elektronisko sakaru tīklus vai sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus.

II. Vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršana

3. Gadījumā, ja konstatēts Vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpums, Komisija rakstveidā brīdina elektronisko sakaru komersantu par konstatētajiem Vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumiem, dod rekomendācijas un nosaka termiņu pārkāpumu novēršanai.

4. Ja elektronisko sakaru komersants nav novērsis vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu Komisijas noteiktajā termiņā, Komisija piemēro administratīvo sodu normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā un uzliek pienākumu novērst vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu.

5. Ja elektronisko sakaru komersants nav izpildījis 4.punktā paredzēto pienākumu — novērst vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu, Komisija rakstveidā brīdina elektronisko sakaru komersantu:

5.1. par elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanas vai elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu, ja pārkāpums netiks novērsts, dod rekomendācijas un nosaka termiņu pārkāpumu novēršanai vai;

5.2. par darbības apturēšanu elektronisko sakaru nozarē, ja pārkāpums netiks novērsts, dod rekomendācijas un nosaka termiņu pārkāpumu novēršanai.

III. Elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanas vai elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanas pārtraukšana un elektronisko sakaru komersanta darbības apturēšana

6. Ja elektronisko sakaru komersants saskaņā ar šo noteikumu 5.punktā paredzēto Komisijas noteiktajā termiņā nav novērsis Vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu, Komisija:

6.1. pārtrauc elektronisko sakaru komersanta elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanu vai elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu vai;

6.2. aptur komersanta darbību elektronisko sakaru nozarē saskaņā ar likumu “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību”.

7. Par elektronisko sakaru komersanta elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanas vai elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanas pārtraukšanu vai par elektronisko sakaru komersanta darbības apturēšanu Komisija izdara ierakstu elektronisko sakaru komersantu sarakstā.

IV. Elektronisko sakaru komersanta darbības atjaunošana

8. Ja elektronisko sakaru komersants vēlas atjaunot darbību elektronisko sakaru nozarē, tas rakstveidā ziņo Komisijai par Vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršanu. Komisija septiņu dienu laikā pēc paziņojuma par Vispārējas atļaujas noteikumu pārkāpumu novēršanu saņemšanas pārbauda, vai Vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumi ir novērsti.

9. Ja pārbaudes rezultāti parāda, ka elektronisko sakaru komersants ir novērsis Vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumus, Komisija atjauno elektronisko sakaru komersanta darbību elektronisko sakaru nozarē likumā “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību” noteiktajā kārtībā.

10. Par elektronisko sakaru komersanta darbības atjaunošanu elektronisko sakaru nozarē Komisija izdara ierakstu elektronisko sakaru komersantu sarakstā.

11. Ja pārbaudes rezultāti parāda, ka elektronisko sakaru komersants nav novērsis Vispārējās atļaujas noteikumu pārkāpumus, Komisija septiņu dienu laikā pēc pārbaudes veikšanas sniedz motivētu rakstveida atteikumu komersanta darbības atjaunošanai elektronisko sakaru nozarē.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāja I.Šteinbuka

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!